Į sakralinės muzikos vakarus Palangoje kviečia festivalis „Ave Maria“

Jau ketvirtą rugpjūtį pajūrio kurortų gyventojus ir svečius iš kasdienio šurmulio ištrūkti kvies vienintelis Palangoje sakralinės muzikos festivalis „Ave Maria“. Jis unikalus tuo, kad yra skirtas Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje esančiam paveikslui „Švč. Mergelė Marija su vaikeliu“.

„Ave Maria“ koncertai šiemet vyks rugpjūčio 4–18 dienomis.<br>organizatorių nuotr.
„Ave Maria“ koncertai šiemet vyks rugpjūčio 4–18 dienomis.<br>organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-01 18:28, atnaujinta 2018-03-17 16:13

Jau keletą metų festivalis turi rūpestingus globėjus – Telšių vyskupą Joną Borutą bei Palangos merą Šarūną Vaitkų, nuoširdžiai palaikančius festivalio organizatorių iniciatyvą. „Ave Maria“ koncertai šiemet vyks rugpjūčio 4–18 dienomis. Festivalio lankytojų laukia net 15 profesionaliosios muzikos vakarų su geriausiais Lietuvos atlikėjais ir svečiais iš užsienio skambės įvairių epochų – nuo viduramžių iki XX amžiaus – kūriniai. Išplito ir koncertų geografija – dalis renginių keliasi į Šventąją.

Pirmasis festivalio vakaras – dovana lietuviškos profesionaliosios muzikos gerbėjams. Solistės Asta Krikščiūnaitė, Ieva Prudnikovaitė, choras „Aukuras“ bei Klaipėdos kamerinis orkestras, diriguojami Modesto Pitrėno, atliks lietuvių kompozitoriaus Algirdo Martinaičio oratoriją „Gailestingumo altorius“.

Daug įspūdžių žadama mėgstantiems vokalinę muziką – su Palangos pučiamųjų orkestru koncertuos dainininkas Liudas Mikalauskas; programa, pavadinta „Vasarvidžio nakties sapnas“, džiugins mecosopranas Judita Leitaitė ir pianistė Audronė Juozauskaitė; Vytautas Juozapaitis, Eglė Juozapaitienė ir Ieva Juozapaitytė akompanuojant pianistei Nijolei Ralytei kvies pamąstyti „apie tai, kas svarbiausia“, o vyrų vokalinis kvartetas „Opus vocalis“ dovanos nepaprastą a cappella muzikos vakarą.

Organizatoriai neliko abejingi 2012-uosius lydinčiai sukakčiai – lietuvių poezijos klasiko Maironio 150-osioms gimimo metinėms – ir šiųmetį festivalį dedikavo didžiajam lietuvių poetui, kurio ryšys su Palanga ypatingas. Ant Birutės kalno išgirsime poezijos ir muzikos improvizuotą sąjungą – čia susitiks aktorė Gražina Urbonaitė ir saksofonininkas Petras Vyšniauskas.

Išskirtinę Maironiui skirtą programą ruošia Kauno valstybinis choras ir aktorius Rimantas Bagdzevičius, poeto kūryba taps ir daugelio kitų festivalio koncertų leitmotyvu.

Vieną iš festivalio instrumentinės muzikos vakarų sulauksime svečio iš Estijos – violončelininko Alaaro Kaasiko. Jis su lietuvių vargonininke Jurgita Kazakevičiūte atliks estų kompozitorių kūrinių programą. O magišku gitaros skambesiu galės mėgautis atėjusieji į tarptautinio Baltijos gitarų kvarteto koncertą. Festivalyje bus suteikta erdvė ir jauniesiems atlikėjams – čia pasirodys klasikinės vokalinės muzikos atlikėjų kolektyvas iš Klaipėdos „Ars cantus“.

Šiemet „Ave Maria“ programoje – net keturi chorai. Festivalyje pasirodys Valstybinis choras „Vilnius“, Kauno valstybinis choras, Klaipėdos choras „Aukuras“ ir Klaipėdos Marijos Taikos karalienės bažnyčios grigališkojo choralo studija „Schola cantorum de Regina Pacis“. Pastarasis kolektyvas koncertuos su soliste Asta Krikščiūnaite ir jos studente Dovile Kazonaite bei styginių kvartetu „Arco“, jų rengiama programa vainikuos visą festivalį.

Festivalis „Ave Maria“ žada jaukius sakralios muzikos vakarus ir laukia kiekvieno geros muzikos ir poezijos išsiilgusio žiūrovo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?