Vilniuje koncertuos meksikiečių marimbos ansamblis

Rugjūčio 17 dieną Vilniaus Paveikslų galerijos kieme vyks „Piano.lt vasaros festivalio“ organizuojamas renginys „Z. Nandayapa Marimba“. Koncerto metu skambės meksikiečių marimbos ansamblis, čia pasirodys daugelis žinomų atlikėjų, tarp kurių – Ingrida Spalinskaitė, Tomas Kulikauskas, Mindaugas Juškevičius, Saulius Augys-Stanevičius. Programoje taip pat dalyvaus ansamblio svečiai Kazys Stonkus (akordeonas) bei iš Meksikos atvykęs Carlos Alvarez Romero-Giordiano (smuikas).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 6, 2012, 1:00 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:44 PM

Zeferino Nandayapa – vienas ryškiausių Meksikos marimbininkų, pelnęs didžiulį pripažinimą pasaulyje. Jis įkūrė garsųjį ansamblį „Nandayapa Marimba“, kuris sėkmingai koncertavo ne tik Meksikoje, bet ir toli už jos ribų: Europoje, Azijoje, Amerikos žemynuose.

Garsaus Lietuvos perkusininko, kompozitoriaus, pedagogo, aktyvaus mušamųjų instrumentų muzikos propaguotojo Sauliaus Auglio–Stanevičiaus ir Zeferino Nandayapa sūnaus Javiero Nandayapos draugystė įkvėpė lietuvį ir mūsų šalyje suburti meksikietiškos marimbos ansamblį. Zeferino Nandayapos šeima pritarė Sauliaus idėjai, suteikė galimybę ansamblį pavadinti garbingojo marimbininko, meksikietiškų tradicijų skleidėjo Zeferino Nandayapos vardu.

„Su Zeferinu Nandayapa ir jo šeimos ansambliu „Nandayapa marimba“ susipažinau 2000 metais Belgijoje, susižavėjau jų muzikavimu ir sumaniau įsigyti meksikietišką marimbą. Tačiau tai buvo neįperkama idėja... – prisimena S.Auglys–Stanevičius. – Mirus Zeferinui Nandayapai draugystė su ansamblio nariais nenutrūko. Ypač artimai bendrauju su dabartiniu ansamblio „Nandayapa marimba“ vadovu, garsiojo marimbininko sūmumiJavieru. Jis ir padėjo man įsigyti meksikietišką chiapa marimbą, suteikė kolektyvui Zeferino Nandayapos garbės vardą. Mūsų ansamblio tikslas – propaguoti meksikiečių liaudies muziką, supažindinti klausytojus su meksikietiška marimba, kuria grojama Chiapos kalnų regione. Tai ypatingas savo skambesiu instrumentas. Tokių marimbų – vos kelios Europoje. Tad ansamblio tikslas – skleisti meksikietiško muzikavimo kultūrą visoje Europoje.“

Kolektyvą globoja Meksikos ambasada Švedijoje.

Ansamblio gyvavimas dar tik prasideda. Prisistatymas „Piano.lt vasaros festivalyje“ – penktasis koncertas. Tai labai atsakingas pasirodymas; po jo numatytos gastrolės Lenkijoje, Danijoje, Vokietijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.