Baltąjį tiltą akrobatė įveiks vartydamasi per galvą

Ant Baltojo tilto žiūrovų akivaizdoje šį sekmadienį akrobatinius šuolius per galvą demonstruosianti Augustina Pivoraitė baiminasi dėl dviejų dalykų: kad nesusižeistų ir kad neimtų lyti.

Augustina stengiasi kiekvieną dieną bent po pusvalandį pasivartyti per galvą.<br>V. Balkūnas
Augustina stengiasi kiekvieną dieną bent po pusvalandį pasivartyti per galvą.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas ("Sostinė")

Aug 12, 2012, 12:07 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:25 AM

Pavyks 22-metei A. Pivoraitei persiversti per galvą daugiau nei 42 kartus ar ne? Tai paaiškės sekmadienio vakarą ant Baltojo tilto, kur šokėja, choreografė žada siekti pasaulio rekordo.

Ant Baltojo tilto bus patiestas kilimas, nes verčiantis per galvą ant asfalto galima neišvengti traumų.

Augustina kiek nerimauja dėl skaudančios kairės rankos, kurią pasitempė prieš kelias dienas, tačiau ji pasiryžusi siekti rekordo.

Sunku rasti pavyzdžių

Daugiausia persivertimų atgal (angl. back handspring) rekordų pasaulyje yra keli. Tai priklauso nuo vertimosi būdų, nusileidžiant ant dviejų arba vienos kojos.

Buvusi gimnastė A. Pivoraitė gali nusileisti ir ant vienos, ir ant dviejų kojų, nors pastarasis būdas jai ne taip patinka. Nusileidimas ant vienos kojos jai atrodo mergaitiškesnis.

Kaip A. Pivoraitė versis per galvą, ketina stebėti ir Lietuvos gimnastikos federacijos atstovai.

Ar darant kūlvirsčius galima trumpam sustoti atsikvėpti? Augustina sako neturinti į ką pasižiūrėti, nes tokių akrobatinių šuolių niekas nedaro.

Paprastai daug persivertimų atgal sportininkai vengia, nes baiminasi traumų. Breiko šokėjai taip atlieka tik po vieną kitą šuolį.

Persivertė 30 kartų

Mintis siekti rekordo Augustinai kilo tada, kai kartą stadione apsivertė per galvą 30 kartų.

„Kodėl sieksiu pasaulio rekordo? Noriu parodyti, jog mergina iš mažos valstybės – Lietuvos – gali nustebinti pasaulį.

Taip pat noriu įrodyti ir sau, jog dešimt metų, praleistų gimnastikos salėse, nenuėjo veltui – esu stipri ir lanksti”, – tvirtino vilnietė.

Su seserimis ne tik šoka

A. Pivoraitė – ne tik per galvą besivartanti mergina. Ji yra profesionali šokių trenerė. Scenoje A. Pivoraitė šoka nuo 10 metų, su seserimi Indre tapo Lietuvos gatvės šokio čempione.

Mergina Vilniaus kolegijoje studijuoja šokio pedagogiką, yra įkūrusi šokių studiją „Tina & Babies”.

A. Pivoraitė – nuolat užsiėmusi. Su seserimis Indre ir Diana ji įkūrė ritmenbliuzo stiliaus muzikos grupę „Trylika”, kurioje visos trys dainuoja ir šoka.

Grupė taip pavadinta dėl to, kad visos seserys gimusios tryliktą dieną, tik skirtingą mėnesį, be to, gyvename tryliktajame name Karoliniškėse. A. Pivoraitės sesuo Indrė šokdama kaip tryliktasis numeris tapo Europos gatvės šokio ir hiphopo čempione.

Ant Baltojo tilto žiūrovų akivaizdoje šį sekmadienį akrobatinius šuolius per galvą demonstruosianti Augustina Pivoraitė baiminasi dėl dviejų dalykų: kad nesusižeistų ir kad neimtų lyti.

Pavyks 22-metei A. Pivoraitei persiversti per galvą daugiau nei 42 kartus ar ne? Tai paaiškės sekmadienio vakarą ant Baltojo tilto, kur šokėja, choreografė žada siekti pasaulio rekordo.

Vyks Jaunimo dienos koncertas

Sekmadienį Vilniuje prie Baltojo tilto linksminsis jaunimas - čia Tarptautinėje jaunimo dienos šventėje planuojama didelė renginių įvairovė.

Be trijų seserų grupės „Lady'Sisters“ pasirodymo, kuriame bus derinami įvairių stilių šokių, muzikos, kaskadinių triukų ir sportinės gimnastikos elementai ir A. Pivoraitė sieks rekordo, prie Baltojo tilto taip pat vyks dj Justin Beat, Vudžio, Grūdo ir grupės „Dar“, Valerijos Iljinaitės ir Roko Laureckio, Vincento Linkevičiaus, Andriaus Griesiaus, Andrea, šokių studijos „INdY Dance“, šokių grupės „T.I.“, šokių grupės „Todes“, modelių mokyklos „Catwalk“, dramos studijos „Žalias vėjas“ fakyrų grupė, studijų „Tiks“ ir „Uno“ bei Viktoro Zabarausko pasirodymai.

Tarptautinėje jaunimo dienos šventėje taip pat dalyvaus Vilniaus policijos klubas vaikams ir jaunimui, Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba bei Lietuvos jaunųjų ugniagesių sąjunga.

Pasak renginio iniciatorės Indrės Pivoraitės-Indy, Jungtinių Tautų Organizacijos sprendimu Tarptautinė jaunimo diena minima nuo 1999 metų.

Europos šalyse šia proga rengiamos įvairios akcijos: iškylos, koncertai, eisenos. Jų metu jaunimas gali pristatyti save bei savo kūrybą. Tad šios dienos minėjimas Lietuvoje galėtų tapti kasmetine tradicija, kuri suburtų įvairias jaunimo veiklas, skatintų pilietiškumą, edukaciją bei laisvalaikio užimtumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.