„Sostinės dienose“ - pirmasis „Pink Floyd“ prodiuseris ir fontanų šou

Rugpjūčio 31 – rugsėjo 2 dienomis Vilniuje vėl šurmuliuos didžiausia miesto šventė „Sostinės dienos“. Šiemet rengiamos jau 18-osios „Sostinės dienos“ pakvies vilniečius ir miesto svečius į gausybę koncertų, spektaklių, parodų ir kitų išskirtinių kultūrinių renginių.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Aug 23, 2012, 1:04 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:10 AM

Šiemet „dūzgiančiame“ Gedimino prospekte užvirs muzikos, šokio, literatūros, poezijos, dailės, teatrinės improvizacijos, judesio bei žaidimų katilas. Organizatoriai žada, kad Gedimino prospektas nė iš tolo neprimins kaimiškos mugės ar turgavietės. Tai bus aktyvaus kultūrinio veiksmo, kūrybinių sumanymų ir smagių susitikimų vieta, kur vyraus staigmenos ir pildysis fantazijos.

Dūzgiantis prospektas“ tradiciškai suskirstytas į keturias erdves: „Menų ir muzikos gatvė“, „Gardžių lauktuvių kelias“, „Žaidimų ir sveikatos parkas – vaikams, tėvams, visiems“, „Idėjų ir laisvės erdvė“.

Šiųmetis akcentas – Maironio eilių skaitymai šventinėje scenoje. Jas galės skaityti kiekvienas – nuo mokinuko, garbaus aktoriaus iki troleibuso vairuotojo.

Dar viena „Sostinės dienų“ naujovė – „Vilnius Music Week 2012“ koncertai. Pirmą kartą Lietuvoje organizuojama tarptautinė muzikos savaitė pristatys perspektyviausius šiandienos muzikos atlikėjus, kurių klausysis ne tik šventės žiūrovai, bet ir užsienio festivalių organizatoriai, prodiuseriai bei muzikos leidėjai.

„Drąsus „Sostinės dienų“ poelgis įsileisti tiek daug jaunų atlikėjų į didžiąsias Vilniaus scenas. Dalis iš jų dar nėra gavę galimybės tokiems pasirodymams. Iš gatvių „Music Week“ trauksis į naktinius klubus“, – pasakojo „Vilnius Music Week“ koordinatorius Lauras Lučiūnas.

„Vilnius Music Week 2012“ – tai renginys susidedantis iš keleto skirtingų renginių. Bus ne tik linksmybių, bet ir daug rimto darbo. Dvi dienas vyks konferencijos, į kurias susirinks perspektyviausi šiandienos muzikos atlikėjai, užsienio festivalių organizatoriai, prodiuseriai bei muzikos leidėjai.

Konferencijoje sutiko dalyvauti net Pete'as Jenneris, prisidėjęs prie legendinės grupės „Pink Floyd“ vardo garsinimo.

Jų organizuojamuose koncertuose pasirodys ne tik lietuviai, bet ir estai, latviai, gruzinai, ukrainiečiai, baltarusiai.

Didieji „Sostinės dienų“ koncertai lauks klausytojų Katedros aikštėje. Gausybė vilniečių ir miesto svečių čia galės nemokamai išgirsti ir pamatyti savo šiandieninius numylėtinius – aukščiausio lygio muzikos atlikėjus, geidžiamiausias įvairių muzikos stilių grupes iš skirtingų šalių: lietuvių „Freaks on Floor“, Jazzu & Leon Somov, britus „Dirty Vegas“, CHICANE, latvius „Instrumenti“.

Po miestą viso festivalio metu keliaus dvi knygos. Jose kiekvienas vilnietis ar miesto svečias galės parašyti palinkėjimą Lietuvos sostinei.

Katedros aikštėje vyks iškilminga ceremonija, kurios metu Algirdas Kaušpėdas bus paskelbtas Vilniaus miesto garbės piliečiu. Tai pirma tokia ceremonija Vilniuje.

Taip pat pirmą kartą Lietuvoje bus surengtas fontanų ir šviesų šou. Jam prireiks net 15 kubinių metrų vandens.

„Pirmąją šventės dieną į renginį atvažiuos riedutininkai, riedlentininkai, nes Vilnius yra jaunas miestas. Visas vakaras bus skirtas jauniems žmonėms. Senjorai, jei norite pamatyti, ką veikia jaunimas, ko jie klausosi, išeikite vakare į miestą. Pasiklausykite koncerto ir paklauskite savęs: kokiu smūgiu muša jūsų širdis, koks jūsų pulsas?“, – užsidegusi kalbėjo visuomenininkė Zita Kelmickaitė.

„Sostinės dienos“ nepamirš ir kino mylėtojų – jų lauks kino naktys Rotušės aikštėje. Čia kas vakarą iki pirmos valandos nakties suksis speciali filmų programa, parengta kartu su festivaliu „Kino pavasaris“. Joje pamatysime nuotaikingus geriausių pastarųjų metų lietuvių bei pasaulio kūrėjų trumpo metražo filmus: „Triukšmo Garsai“ („Sounds of Noise“, 2010 m., Švedija – Prancūzija), „Pikaso nuotykiai“ („The adventures of Picasso“, 1978 m., Švedija).

„Kino pavasario“ direktorė V. Ramaškienė sakė, kad filmai atrinkti taip, kad būtų galima daugiau žiūrėti, mažiau klausytis, galvoti. Filmai emocingi, žaismingi.

„Sostinės dienos“ vyks rugsėjo pirmąją, kuomet Lietuvoje alkoholis nepardavinėjamas.

„Su tuo sausu įstatymu, galėtų būti kaip Amerikoje, kai lauko kavinės aptveria plotelį, iš kurio negalima išeiti, jeigu vartojamas alkoholis. Noriu pastebėti, kad niekada sostinės dienose neturėjome problemų dėl alkoholio. Kodėl mes negalime kultūringai gurgšnoti alaus?“ – klausė Z. Kelmickaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.