Kauno dramos teatre - A. Škėmos „Balta drobulė“

Kauno valstybinis dramos teatras

Į didžiąją sceną žiūrovus pakvies A. Škėmos „Balta drobulė“, kurią režisuoja J. Jurašas.<br>M. Patašius
Į didžiąją sceną žiūrovus pakvies A. Škėmos „Balta drobulė“, kurią režisuoja J. Jurašas.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 30, 2012, 2:15 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:33 AM

„Šis mūsų sezonas vadinamas didžiuoju sezonu. Iš tikrųjų daugiaprasmė reikšmė - grįžtame į Didžiąją sceną su A. Škėmos „Balta drobule“, kurią režisuoja J. Jurašas“, - BNS sakė teatro vadovas Egidijus Stancikas.

Pasak jo, A. Škėma teatrui yra brangus ir artimas, nes jis prieš karą čia dirbo, o jo romano „Balta drobulė“ pastatymas turėtų simboliškai sujungti senąjį ir atnaujintą teatrą.

„Mums labai svarbu, kad rekonstruotoje Didžiojoje scenoje būtų ne tik visos naujos technologijos, nauja moderni kūrybinė erdvė, bet kartu ir senojo mūsų teatro geroji kūrybinė dvasia.

J. Jurašas, kuris savo kūrybiniu degimu labai daug prisidėjo prie gražiausių teatro kūrybinių aukštumų, ir buvo pakviestas, kad režisuotų spektaklį rekonstruotoje Didžiojoje scenoje. Tą pirmąjį spektaklį, kuris kaip tiltas būtų - sujungtų tą gerąją dvasią, buvusią prieš tai, ir kad ta dvasia apsigyventų po rekonstrukcijos“, - kalbėjo E. Stancikas.

Spektaklio scenografiją ir vaizdo instaliacijas kuria Gintaras Makarevičius, kostiumus - Jolanta Rimkutė, spektaklio kompozitorius - Linas Rimša, taip pat talkina šokėjai Gintarė ir Tomas Slausgalviai.

„Gintarė ir Tomas Slausgalviai padeda įvaldant šokio judesius pagal tarpukario Kauno ir ypač Niujorko gatvėse skambančią muziką“, - pasakojo E. Stancikas.

Naujajam teatro sezonui aktorė ir režisierė Inesa Paliulytė stato miuziklą vaikams „Astrida“ pagal garsios švedų rašytojos Astridos Lindgren gyvenimą ir kūrybą. Scenografiją miuziklui kuria Kotryna Daujotaitė, muziką - Raigardas Tautkus.

Režisierius Agnius Jankevičius stato kanadiečio dramaturgo Danielio Danis pjesę „Akmeninių šunų bučiniai“, o Artūras Areima kuria kamerinį spektaklį pagal Nicko Cave'o romaną „Asilė pamačiusi angelą“.

Iki Naujųjų metų taip pat turėtų pasirodyti Rolando Atkočiūno režisuojamas spektaklis „Jeruzalė“ pagal anglų dramaturgo Jezo Butterwortho pjesę.

„Visa tai turėtų būti kūrybinis lobynas iki Naujųjų metų. Po Naujų metų turėtų pradėti repetuoti režisierius Valius Tertelis – atsigręšime į rusų klasiką: I. Turgenevo „Mėnuo kaime“, - sako E. Stancikas.

KVDT didžiuojasi pradėjęs Lietuvos profesionaliojo teatro gyvavimą. Kauno dramos užuomazga tapo Juozo Vaičkaus režisuotos Hermanno Sudermanno „Joninės“, suvaidintos 1920 metų gruodžio 19 dieną buvusiuose rusų Miesto teatro rūmuose (dabar - Kauno valstybinis muzikinis teatras).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.