Šiaulių menininkai miestą gaivinti ėmėsi naktį

Naktį į šeštadienį Šiaulių centre šurmuliavo minios žmonių.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Sep 1, 2012, 9:40 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:38 AM

Rugpjūčio 31-osios ir rugsėjo 1 –osios naktimis šiauliečiams miegus išvaikyti suskato miestiečius į „Šiaulių naktis“ pakvietę menininkai.

Prikelti vakarais ištuštėjantį miesto centrą naktinių renginių gausa pasišovę Šiaulių menininkai pakvietė miestiečius pasitikti rudenį ir pratęsti protėvių tradiciją švęsti tamsos sugrįžimą.

Idėja - menininkų galvoje

„Miesto centrinė arterija – pėsčiųjų bulvaras – turi alsuoti gyvybe ir po 18 valandos, kai užsidaro čia veikiančios parduotuvės ir biurai. Juk tai miesto širdis“, - portalui lrytas.lt sakė vienas šios akcijos sumanytojų Remigijus Ruokis.

„Šiaulių naktų“ rengėjai pasidžiaugė sulaukę supratimo ir pagalbos iš bulvare įsikūrusių klubų, kavinių, knygynų bei čia veikiančių įstaigų.

Vilniaus gatvėje į pėsčiųjų bulvarą vėlų penktadienio vakarą atėję miestiečiai buvo įtraukti į muzikos, šokių, atrakcijų, netikėtų pasirodymų, naktinių vaikštynių-žaidynių sūkurį.

Stebino renginių gausa

„Šiaulių naktų“ pradžią paskelbė 21 valandą miesto centre prasidėjęs koncertas „Sujudink pagrindinę arteriją“.

Po visą bulvarą pasklidusius miestiečius viliojo įvairūs renginiai ir atrakcijos.

Prie Didždvario gimnazijos stabtelėję šiauliečiai galėjo pasigražinti savo skėčius – čia buvo tapoma ant atsineštų lietsargių.

Fotosalonas „Centro studija“ visus norinčius įsiamžinti pakvietė į nemokamą žaismingą fotosesiją.

Naktį duris atvėrė ir Šiaulių „Aušros“ muziejaus padaliniai – Dviračių muziejus bei Radijo ir televizijos muziejus.

Norintys pamiklinti protą galėjo rinktis „Protų karus“ ar čia pat bulvare sužaisti šachmatais.

O norintys pajudėti galės dalyvauti naktiniame dviračių žygyje bei orientavimosi varžybose.

Kitą naktį „Skaidros kirpykla“ surengs „Gražiakasių konkursą“, o Kaštonų alėjoje atsiras Raudonųjų žibintų kvartalas.

Naktipiečius siūlė senjorai

Išalkusius užeiti kvietė picerija „Bella Italia“, kur už simbolinę kainą buvo galima užsisakyti picą iš savo paties pasirinktų ingredientų.

Naktipiečiams „laimės“ blynelių siūlė ir Šiaulių bočiai, šviesuoliai, sveikuoliai, kurie dalyvaudami šioje šventėje patvirtino, kad „Šiaulių naktys“ skirtos ne tik rugsėjo 1-osios proga šurmuliuojančiam jaunimui.

Dėmesį patraukė ir P. Višinskio aikštėje įsikūręs knygynėlis „Keiskis ir gaivink knygą“. Čia seną grožinės literatūros knygą atnešę ir su palinkėjimu kitam savininkui palikę šiauliečiai galėjo išsitraukti kitą knygą.

Į bulvare esantį amfiteatrą susirinkę šiauliečiai galėjo stebėti filmus po atviru dangumi.

Melomanus traukė kavinėje-galerijoje „Sielai“ iš patefonų sklidusi muzika. Čia buvo galima atsinaujinti atsineštą seną plokštelę.

Pažadėjo parodyti vampyrų kapus

Jėgų ir žingeidumo nestokojančius šiauliečius Šiaulių miesto dizaineris Vilius Puronas pakvietė po vidurnakčio vykti į ekskursiją po naktinius Šiaulius.

V. Puronas žadėjo senosiose kapinėse parodyti ne tik vampyrų kapus, bet ir stebuklingąjį kapą, padedantį meilėje, moksle ir talentingų vaikų gamyboje...

Po vampyrų kapų aplankymo likusius gyvus ekskursijos dalyvius V. Puronas žadėjo pakviesti į Šiaulių turizmo informacijos centrą ir prie žvakių bei skaidrių šviesos papasakoti “kaip ir kodėl Šiauliai tapo miestu”...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.