Kovų ir Rytų filosofijos studija - lofte

Ilgą laiką nenaudotose ir apleistose pramoninėse patalpose Kaune atidaryta Rytų kultūros studija. Pasirodo, lofto patalpos tinka ne tik gyvenamajam būstui, bet ir rytų filosofiją propaguojančioms mokykloms.

Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Žirlienė

Oct 2, 2012, 1:00 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:26 AM

P. Kalpoko gatvėje esančias daugiau kaip 350 kvadratinių metrų dydžio patalpas kaunietis Aidas Žilinskas įsigijo prieš porą metų. Apžiūrėjęs apleistą pramoninį pastatą jis nutarė, kad dalyje patalpų bus įkurta Rytų kultūros studiją. Joje bus rengiami Tai Či, jogos, aromaterapijos, kaligrafijos užsiėmimai, arbatos gėrimo ceremonijos.

Didžiulės erdvės projektuotojų buvo suskirstytos pagal funkcijas: pagrindinė salė skirta judresniai veiklai, mažesnė – meditacijai ar jogos užsiėmimams. Per salių vidury aukštai esančioje lodžijoje bus rengiamos arbatos gėrimo ceremonijos.

„Iš lodžijos galima stebėti pagrindinę salę. Taip mes pasinaudojome aukštomis patalpomis, kurios būdingos sovietmečiu statytiems pramoniniams pastatams“, - pasakojo A.Žilinskas.

Rytų filosofijoje interjere turi derėti penki elementai: metalas (laiptų konstrukcijos, lodžijoje suprojektuota metalinė skulptūra), medis (pertvaros, medžio konstrukcijos), žemė (kanadietiško ąžuolo grindys), vanduo (stiklinės konstrukcijos), ugnis (purpurinės spalvos akcentai, baldai).

Tai Či menas - viena iš seniausių Rytų filosofijos sistemų, kuri apima ne tik fizinio žmogaus kūno puoselėjimą, bet ir ugdo vidines žmogaus savybes.

„Norėjome, kad pati interjero dvasia būtų vieninga su mūsų puoselėjama filosofija. Siekėme, kad aplinka būtų subtili, kad jai netrukdytų jokie nereikalingi dekoro elementai“, - pridūrė studijos vadovas.

Jis įsitikinęs, kad bet kurį žmogų – jauną ar seną – veikia aplinka. „Buvimas tokioje meniškoje erdvėje taip pat daro poveikį“, - pridūrė A. Žilinskas.

Jo studija vadovaujasi nuolankumo, humanizmo, pagarbos ir meilės idėjomis. To gali tikėtis ir studijos lankytojai. Čia bus įkurtos vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų grupės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.