Rusijos kino žvaigždė S. Bezrukovas Vilniuje persikūnijo į poetą S. Jeseniną

Sostinės Pramogų arenoje penktadienio vakarą liejasi rusų poeto Sergejaus Jesenino eilės. Jo atminimui skirtą spektaklį „Jeseninas. Chuligano išpažintis“ vaidino garsus Rusijos televizijos, kino ir teatro aktorius Sergejus Bezrukovas. Pamatyti pirmą sykį Vilniuje viešinčios ekrano žvaigždės susirinko pilna salė žiūrovų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 26, 2012, 10:04 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:25 PM

Dviejų valandų spektaklyje, kurį pastatė savo įkurtame teatre, S. Bezrukovas vaidina ne tokį S. Jeseniną, koks skaitytojams pažįstamas iš literatūros vadovėlių ir enciklopedijų.

Su būriu šokėjų ir muzikantų aktorius daugiau nei dvi valandas žeria monologus, atspindinčius maištingą S. Jesenino asmenybę, įpindamas garsiojo poeto eiles.

„Kodėl „chuliganas“? Nes toks buvo Jeseninas. Chuligano meilė, chuligano išpažintis. Tokie herojai – nevienareikšmiai, švelnūs, jausmingi, o kartais – ir žiaurūs, bet svarbiausia jų savybė – sąžiningumas patiems sau. Aš dainuoju ir skaitau eiles taip, kaip jas sukūrė pats Jeseninas – sąžiningai, be veidmainystės. Tai Jeseninas be cenzūros“, - yra sakęs S. Bezrukovas.

Į sceną Vilniuje jis žengė vilkėdamas S. Jesenino laikų madas atspindintį kostiumą, susišukavęs taip, kaip tai mėgo daryti poetas.

Mandagiai pasisveikinęs su žiūrovais, netrukus S. Bezrukovas jau rėksmingai žarstė poeto eiles – kai kurios jų buvo juokingos, kitos – provokuojančios ir aršios.

Paėmęs į rankas armoniką, aktorius poeziją čia pat pavertė „čiastuškomis“, netrukus pasirodė ir epizodas, kuriame Sergejus bendrauja su savo auditorija ir linksmai atsakinėja į klausimus apie Aleksandrą Puškiną, Vladimirą Majakovskį.

Spektaklį papildė šokėjų etiudai ir ekrane rodomos vaizdo projekcijos. Scenoje pasirodę muzikantai S. Jesenino eiles pavertė įvairių žanrų dainomis.

Nusiplėšęs švarką, aktorius jausmingai deklamavo ir dainavo eilėraščius, publiką tai juokindamas, tai graudindamas iki ašarų – kone kas minutę salė prapliupdavo plojimais, kai kurių žiūrovių akyse sublizgo ašaros.

Į spektaklį su širdies drauge Eleonora ir sūnumi atėjęs „Sel“ lyderis Egidijus Dragūnas tvirtino, kad S. Bezrukovas – geras jo bičiulis, su kuriuo atlikėjas yra ne kartą linksminęsis Maskvoje.

„Tai spektaklis – misterija, nepaklūstantis vieno žanro taisyklėms. Jesenino eiles reikia ne tik skaityti, jas galima ir reikia dainuoti, pagal jas šokti. Daugelis režisierių bandė atskleisti jo pasitraukimo iš gyvenimo užkulisius, bet mažai kas bando atsakyti į klausimą – o kas gi buvo Jeseninas? Įvairūs stiliai spektaklyje sujungiami tam, kad būtų parodyta, koks įvairus buvo šis poetas“, - taip spektaklį pristatė S. Bezrukovas.

39-erių Sergejus – vienas populiariausių šių dienų Rusijos kino aktorių. Jo kolekcijoje – kelios dešimtys Rusijos kino ir teatro apdovanojimų. 1997-aisiais Sergejui Bezrukovui skirta Rusijos valstybinė premija, o 2008-aisiais – liaudies artisto vardas.

1994-aisiais kine debiutavęs aktorius iki šiol sukūrė per 30 vaidmenų populiariuose filmuose ir serialuose, tokiuose kaip „Brigada“, „Juodi vilkai“, „Miestas be saulės“, „Likimo ironija, arba laimingų Naujų!“, „Puškinas. Paskutinė dvikova“, „Meistras ir Margarita“. Beje, garsiojo Rusijos poeto vaidmenį Sergejus yra atlikęs ir ekrane – 2005-aisiais sukurtame televizijos filme „Jeseninas“.

Į spektaklį susirinkę žiūrovai išgirdo naujieną – vasario 11-ąją S. Bezrukovas vėl sugrįš į tą pačią areną, kurioje suvaidins kitą Rusijos literatūros grandą. Bilietai į spektaklį „Puškinas“ šį savaitgalį bus parduodami su 20 procentų nuolaida.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.