Lietuvos tapytojai bandė suvokti karą

Penktadienį Rygoje prasideda tarptautine paroda KARAS, kurią surengė „Octopus Art Projects“. Renginyje dalyvaus menininkai iš Lietuvos, Latvijos, Vokietijos, JAV, Zimbabvės. Lietuvai atstovauja menininkai Sigita Maslauskaitė, Saulius Dastikas, Monika ir Mantas Maziliauskai.

Penktadienį Rygoje prasideda tarptautine paroda KARAS.
Penktadienį Rygoje prasideda tarptautine paroda KARAS.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 2, 2012, 11:31 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:47 PM

Sigita Maslauskaitė apie parodą: „Kai buvau pakviesta į parodą Rygoje karo tema – nudžiugau, nes nuolat tapau vidines ir išorines kovas išgyvenančius personažus. Parodai atrinkau keturis paveikslus: „Kankinys“ ir „Jobas“, „Mama“ ir „Šeimynėlė“. Pirmieji du kalba apie ištikimybę, auką ir kovą su Dievu. Antrąja amžiną meilės ir motinystės temą gvildenančia paveikslų pora noriu parodyti, kad joks „karas“ šių jausmų negali užgožti, priešingai – gali tik išryškinti.“

Saulius Dastikas: „Priemiestis“ Paranoja. Baimė. Žvilgsniai į gatvę pro žaliuzes . Deklaravimas „Mano“ , skirstymas savi/svetimi, dichotominis mąstymas- puiki terpė „Technologui“ įvardinti priešą, pavyzdžiui, terorizmą, ir siekti savo tikslų.“

Monika Maziliauskienė: „Tapybos triptike karas apmąstomas, kaip virsmas. Pasirinkta altoriška kompozicija su ryškia teiginio vidurine ašimi parodo vidines verčių išvestines ir vietą. Dalyvavimas po tarsi sunkia bendra parodos koncepcijos vėliava veikia kasdieniškai, nebūtinai ir santykių nekeičia.“

Mantas Maziliauskas:

„Tik 1 karo nėra Tikrovė kaip žemė, rodo kūros plaukiančius debesis, Viskas mainos, 1 alsavimas 1 svetingumui ir šaknies atminčiai, Tapyba dabar susisuks lizdą didžiaj Nuostabai !

*

Tapyba kaip Karo ir Kūros vestuvės Karo vieno nėra Visi nežino kas vyksta Karas tapybos eigoje, kaip virsmas, lūžis, kantas.

Spalvos lūžis, - balta juoda Pajautos lūžis, - šventa - ne...iki pusės ? Pasaulėjautos (ne)karas,- balta ranka baltu teptuku tapo juodą ...ar atvirkščiai ?

*

...bekūnė Kūros jėga prieš krentantį buities čiuopiamybės sunkį.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.