A. Tarkovskio archyvas bus parduodamas „Sotheby's“ aukcione

Asmeninis rusų kino režisieriaus Andrejaus Tarkovskio archyvas lapkričio pabaigoje bus parduodamas „Sotheby's“ aukcione.

A. Tarkovskis per filmo, kuris vėliau pavadintas "Veidrodžiu", filmavimą 1973 metais.<br>EPA-ELTA
A. Tarkovskis per filmo, kuris vėliau pavadintas "Veidrodžiu", filmavimą 1973 metais.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 8, 2012, 2:33 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:11 PM

Čia bus galima įsigyti garsiajam režisieriui priklausiusių užrašų knygelių, filmų scenarijų spausdintus variantus, garso įrašus, kuriuos režisierius pasakoja apie savo filmus, taip pat A. Tarkovskio rašytų laiškų, praneša „The Guardian“.

Apytikrė parduodamo archyvo vertė - nuo 80 iki 100 tūkst. svarų sterlingų. Archyvą aukcione parduoda A. Tarkovskio kūrybos tyrinėtoja ir jo knygos „Įsimintas laikas“ bendraautorė Olga Surkova.

Taip pat aukcione bus pristatomos šeimos nuotraukos, kuriose A. Tarkovskis ir jo šeima įamžinti lankantys Didįjį Kanjoną JAV ir Stounhendžą Anglijoje, kelionėje po Italiją. Fotoalbumuose taip pat yra režisieriaus nuotraukų su kitomis meno įžymybėmis, pavyzdžiui, Mstislavu Rostropovičiumi.

Vienas iš įdomiausių parduodamų daiktų - A. Tarkovskio laiškas tuometinės SSRS generaliniam sekretoriui Leonidui Brežnevui, kuriame režisierius prašo leisti rodyti filmą „Andrejus Rubliovas“ (1966) ir tikina, kad šioje juostoje nėra antisovietinės propagandos. Taip pat A. Tarkovskis laiške prašo leisti jam kurti filmus ir užsidirbti pragyvenimui.

Šiais metais plačiai minima A. Tarkovskio gimimo 80 metų sukaktis. Maskvos valdžia buvo suplanavusi atstatyti XIX amžiaus namą, kuriame gyveno A. Tarkovskis, tačiau iki jubiliejaus spėta sukurti tik namų-muziejaus projektą, praneša lenta.ru.

Vienas garsiausių rusų kino režisierių, scenaristų ir aktorių A. Tarkovskis mirė 1986 m. Paryžiuje būdamas 54-erių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.