Naujas fotomenininko A. Aleksandravičiaus albumas skirtas tik suaugusiesiems

Albumą bus galima įsigyti laisvalaikio prekių ir knygų parduotuvėje„Sofoklis“ (Gedimino pr. 43, Vilnius) ir internetinėje parduotuvėje sofoklis.eu.

Režisierius M. Martinsonas (kairėje) ir fotomenininkas A. Aleksandravičius pasirašė kiekvieną albumo „Tyli naktis. Aktas“ egzempliorių.<br>V. Balkūnas
Režisierius M. Martinsonas (kairėje) ir fotomenininkas A. Aleksandravičius pasirašė kiekvieną albumo „Tyli naktis. Aktas“ egzempliorių.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Augulytė

Nov 17, 2012, 4:34 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:44 AM

Į albumą sudėtos akimirkos, kurias A. Aleksandravičius užfiksavo režisieriaus Mario Martinsono filmo „Tyli naktis“ filmavimo aikštelėje. Jame yra ir netikėtai atvirų, subtiliai erotiškų aktorės Valdos Bičkutės aktų, todėl albumas skirtas suaugusiesiems.

Albumas „Tyli naktis. Aktas“ išleistas ribotu 150 egzempliorių tiražu. Kiekvienas jų turi savo numerį ir yra fotografo A.Aleksandravičiaus bei režisieriaus M. Martinsono pasirašyti ranka.

Šeštadienį M. Martinsonas kelioms valandoms atvyko iš Rygos į Vilnių specialiai tam, kad paliktų savo autografą. „Artėjant prie pabaigos parašas trumpėja“, - juokavo režisierius stebėdamas vis didėjančią pasirašytų albumų rietuvę.

Albumas „Tyli naktis. Aktas“ pirmą kartą Lietuvoje skaitytojui-vartytojui-žiūrėtojui suteiks progą išvysti meniškai perteiktą aktorių bei filmavimo komandos darbą, tapti atviro ir erotiško filmo kūrimo stebėtojais.

Tačiau tai - ne tik reportažas iš filmavimo aikštelės. Dirbdamas joje A. Aleksandravičius sykiu įamžino kūrybinės grupės nesurežisuotas emocijas, savitai perteikė aktorių V. Bičkutės, Kosto Smorigino, Leonardo Pobedonoscevo, Vytauto Rumšo jaunesniojo, Viktorijos Kuodytės, Dalios Storyk, Gyčio Ivanausko, režisieriaus M. Martinsono bei kitų portretus, visos filmavimo komandos darbą.

Fotografijų vaizdus lydi jauno perspektyvaus aktoriaus ir poeto Povilo Šarmavičiaus tekstai, kuriuos sukurti įkvėpė savita nuotaika dvelkiančios nuotraukos. Albumą subtiliai apipavidalino dailininkas Gytis Skudžinskas, ne kartą įvertintas knygos meno konkursuose. „Yra filmas, kuris pasakoja savo istoriją, nuotraukos - kitą istoriją apie pirmąją, o šalia atsiranda tekstai, kurie sukuria trečią istoriją. Skaitytojui atsiranda daugybė galimybių interpretuoti, pamatyti, įsijausti, rasti dar vieną rakursą. Tai - daugialypis kūrinys“, - naujuoju leidiniu džiaugėsi „Metodikos“ leidyklos vyr.redaktorė Auksė Baurienė.

Albumą bus galima įsigyti laisvalaikio prekių ir knygų parduotuvėje„Sofoklis“ (Gedimino pr. 43, Vilnius) ir internetinėje parduotuvėje sofoklis.eu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.