Klaipėdos krašto auksakaliai pristatė naujausius kūrinius

Klaipėdos „Rūtų“ galerijoje surengta paroda „E pluribus unum“ -

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Dec 3, 2012, 1:07 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:18 PM

„Pernai norėjome kuo išsamiau prisistatyti Klaipėdai ir Lietuvai. Šią - antrąją - parodą, jau galime vadinti tradicine - tikime, kad tokios parodos taps tradicija kaip Klaipėdos pilies džiazo festivalis ar Jūros šventė“, - sako auksakalių vadovas Viktoras Sitalo.

Per pirmąją parodą autoriai stengėsi atskleisti kuo platesnį Vakarų Lietuvos juvelyrikos spektrą, šiemet pateikę geriausius darbus jie bando supažindinti su atskirų autorių kūrybos savitumais ir ypatumais. „Mūsų daug, mes visi labai skirtingi, bet stengėmės surengti vientisą ir harmoningą parodą. Šiemetinės parodos motto „E pluribus unum“. Išvertus iš lotynų kalbos - iš daugelio vienas“, - sako V.Sitalo.

1782 metais Klaipėdos auksakaliai karaliui Friedrychui II įteikė prašymą leisti steigti auksakalių cechą ir po poros metų tokia privilegija jiems buvo suteikta. Klaipėdos juvelyrai džiaugiasi atgaivinę tradiciją ir tikina, kad papuošalai, paženklinti cecho įspaudu, bus aukščiausios kokybės ir nepriekaištingo skonio. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.