Tauragės merui už paramą kultūrai įteiktas „Auksinis Feniksas“

Tauragės rajono meras Pranas Petrošius šiemet išrinktas kultūros politiku.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Baronaitė

Dec 3, 2012, 9:41 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:54 PM

Taip nusprendė Lietuvos kultūros centrų asociacija šiemet pirmą kartą konferencijoje „Kultūros centrų strategija 2012 – 2032“ rinkusi ne tik metų kultūros politiką, bet ir geriausią metų kultūros rėmėją, kultūros centro vadovą, kultūros ir meno kūrėją bei kultūros centro partnerį.

Kiekvienai nominacijai buvo pateikta po kelis pretendentus, o statulėlėmis „Auksinis Feniksas“ Vilniaus rotušėje apdovanoti tik nugalėtojai.

Apdovanojimas nominacijai „Metų kultūros rėmėjas“ įteiktas AB „Plungės Lagūna“ valdybos pirmininkui Almučiui Bieliauskui, „Metų kultūros centro partneriu“ tapo Aukštaitijos siaurojo geležinkelio direktorius Gintaras Kerbedis, Metų kultūros ir meno kūrėju išrinktas Kalvarijos mėgėjų teatro „Titnagas“ vadovas Kęstutis Krasnickas, o Metų kultūros centro vadovas – Anykščių kultūros centro direktorė Diana Petrokienė.

„Metų kultūros politikas“ buvo renkamas iš penkių pretendentų.

Be socialdemokrato P. Petrošiaus pretendentais buvo Neringos savivaldybės meras Antanas Vinkus, Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, Seimo narys Valentinas Bukauskas, Panevėžio savivaldybės vyriausiasis specialistas Remigijus Vilys.

P. Petrošius džiaugėsi, kad Kultūros centrų asociacija įvertino jo, kaip politiko, indėlį į kultūrą Tauragės krašte.

„Kai 2003 metais pradėjau dirbti meru, netrukus nuvykau į Kultūros ministeriją. Čia išdėsčiau Tauragės rajone dirbančių kultūros darbuotojų bėdas. Pasakiau, kad rajone trūksta kultūros darbuotojų, reikia remontuoti ne tik rajonų kultūros namus, bet ir Tauragės kultūros centrą, meno kolektyvams reikia instrumentų.

Mane išklausiusi ministerijos darbuotoja nustebo, kad pagaliau ir Tauragės savivaldybė pradėjo rūpintis kultūriniu gyvenimu.

Ministerijos darbuotojai manė, kad Tauragėje kultūros nėra ir jos niekada nebus.

Per dešimt metų kultūros srityje daug kas pasikeitė. Įvyko Tauragės kultūros centro, kuris pernai buvo pripažintas geriausių kultūros centru, renovacija, džiaugiamės, kad ekonominės krizės metu sugebėjome kad ir nedideliu indėliu padidinti finansavimą kultūros sričiai“, - teigė P. Petrošius.

Meras prieš kelis metus už nuopelnus savivaldai buvo apdovanotas Lietuvos savivaldybių asociacijos prizu „Auksinė krivūlė“ , o pernai jam įteiktas LNK televizijos laidos „Gerumo širdis“ įsteigtas „Auksinės širdies“ ženklas.

„Auksinės širdies“ apdovanojimas P. Petrošiui buvo skirtas už tai, kad politikas sugebėjo sutelkti rajono bendruomenę ir pats aktyviai dalyvavo įgyvendinant kilnų tikslą – į beviltišką situaciją patekusiai gausiai Burkinovų šeimai pastatant namą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.