Kalėdines arijas „bohemiečiai“ atliks iš dušo

Duše dainuoja kiekvienas, bet perkelti tai į sceną išdrįsti gali tik „bohemiečiai“. „Juk žmonės vonioje dainuoja tai, ką iš tikrųjų mėgsta, nes kur nuogas kūnas, ten ir siela nuoga“, – ketvirtadienio vidurdienį sostinės „Kempinski“ viešbučio duše susirinkusiems žurnalistams pasakojo „Vilnius City Opera“ siela Dalia Ibelhauptaitė.

„Bohemiečiai“ per šventinį koncertą stebins arijomis, atliekamomis iš dušo.<br>J. Stacevičius
„Bohemiečiai“ per šventinį koncertą stebins arijomis, atliekamomis iš dušo.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

Dec 6, 2012, 3:27 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:05 PM

„Visi genialūs spektakliai ir geriausios arijos gimsta vonioje ar duše“, – kalbėjo režisierė. Būtent dušo atmosferos intymumą „bohemiečiai“ perkels į Kalėdų sceną – gruodžio 21 ir 22 dienomis pakvies į aštuoniolikos solistų tris valandas truksiantį pasirodymą, kurį visi kartu ir sukūrė, tiesiog siūlydami savo mėgstamiausius kūrinius, kuriuos ne visada gali atlikti užsienio scenose.

„Duše negalima meluoti, juk ten esi vienas, todėl tai norime perkelti į šventinę sceną – daryti tai, ką iš tikrųjų norime būtent per šv. Kalėdas“, – atviravo D. Ibelhauptaitė.

Ji neslėpė, kad vonios dainas į sceną perkelti įkvėpė ir amerikiečių režisieriaus Woody Alleno naujausia kino juosta „Į Romą su meile“, kurioje pasakojama apie vyrą, kuris ypatingą operos talentą gali atskleisti tik... prausdamasis vonioje. Būtent su dušo kabina komiško filmo personažas ir perkeliamas į operos sceną. „Mūsų gyvenimai su W. Alleno juostos juokais tikrai galėtų konkuruoti“, – šypsojosi D. Ibelhauptaitė.

Chalatais pasipuošę menininkai sugulė į džiakuzi ir pasakojo, kad didžiosios metų šventės yra vienintelė proga visiems „bohemiečiams“ susitikti tėvynėje. Tiesa, iš užsienio scenų sugrįžta ne visi. „Jei susirinktume visi, programa truktų penkias valandas“, - juokavo D. Ibelhauptaitė.

„Arijas iš dušo“ atliks ir jau pažįstami „bohemiečiai“: Asmik Grigorian, Sigutė Stonytė, Sandra Janušaitė, Jovita Vaškevičiūtė, Irena Milkevičiūtė, Dainius Stumbras, Tadas Girinininkas, Rafailas Karpis, Kristian Benedikt, Jeronimas Milius, Edmundas Seilius, bet šventinėje scenoje bus ir naujokų. „Scenoje nebūsiu vienintelis vandens gyvūnas, dainuosiu kartu su baritonu Šarūnu Šapalu“, – juokėsi R. Karpis. Jaunasis atlikėjas jau dvejus metus dainuoja Bratislavos scenoje.

Pirmoje koncerto dalyje skambės G. Verdi, G. Bizet, W. A. Mozart, Ch. Gounod, R. Wagner, P. Mascagni, G. Puccini kūriniai, o antrojoje dalyje veiksmas persikels į senąjį džiazo klubą, kur žiūrovai išgirs balades, ištraukas iš kino filmų ir miuziklų. „Koncertas bus džiazinis, bet tikrai ne popsinis“, - programą komentavo režisierei talkinusi solistė A. Grigorian.

Teatralizuotas koncertas - puiki proga kūrybinėmis mintimis improvizuoti ne tik režisierei, bet ir prie trupės prieš šešerius metus prisijungusiems dirigentui Gintarui Rinkevičiui bei dizaineriui Juozui Statkevičiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.