R. Vikšraitį pavaldiniai kaltina šmeižtu

Jis atsisakė įvardinti nusikaltusius darbuotojus.

R. Vikšraitis siūlė pirkti alkotesterius ir jais tikrinti visus, einančius dirbti į sceną.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
R. Vikšraitis siūlė pirkti alkotesterius ir jais tikrinti visus, einančius dirbti į sceną.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Dec 12, 2012, 7:26 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:26 PM

Tokią panevėžiečių reakciją sukėlė „Lietuvos ryto“ gruodžio 11 dienos numeryje išspausdintas D. Gudavičiūtės interviu su R. Vikšraičiu „Teatre - apspangėlių medžioklė su varovu“. Tekste direktorius teigia, kad J. Miltinio teatre susiklostė prasta situacija.

Neapsikentęs įžūlaus aktorių girtavimo, teatro vadovas pasiūlė pirkti alkotesterius ir jais tikrinti visus, einančius dirbti į sceną.

Taip pat R. Vikšraitis nedviprasmiškai tvirtino, jog teatre kažkas sukčiavo ir pelnėsi iš nesąžiningos bilietų prekybos.

Tokių kaltinimų apstulbinti J. Miltinio teatro darbuotojų profsąjungos atstovai parengė raštus, skirtus R. Vikšraičiui ir naujajam kultūros ministrui.

Viename iš jų teatro direktoriaus prašoma konkrečiai įvardinti nusikaltusių asmenų pavardes. Taip pat reikalaujama, kad vadovas viešai atsiprašytų likusių teatro darbuotojų.

Ministrui skirtame rašte sakoma apie tai, kad R. Vikšraitis paskleidė tikrovės neatitinkantį šmeižtą, todėl nebeturi teisės vadovauti teatrui.

Profsąjungų atstovai pareikalavo, kad R. Vikšraitis kitos savaitės pradžioje leistų sukviesti visuotinį teatro darbuotojų susirinkimą. Ir kad būtinai jame dalyvautų pats.

Kol maždaug pusantros valandos vyko jungtinis teatro darbuotojų susirinkimas, teatre dirbo speciali komisija. Direktoriaus nurodymu buvo tikrinama, kurių aktorių, scenos darbininkų ir administracijos darbuotojų nėra darbo vietose.

R. Vikšraitis sakė nedavęs leidimo rengti susirinkimo. Tikrinimo metu darbo vietą palikę žmonės pažeidė darbo drausmę. Todėl bus svarstoma galimybė juos už tai nubausti.

Teatro vadovas tvirtino, kad nesutarimai su dalimi teatro kolektyvo kilo dėl to, kad šie žmonės nenori priimti jo įvedamų naujovių. „Apie alkotesterius aš pasisakiau prevenciškai. Bet jeigu žmonės yra nesąmoningi, teks ta mintimi pasinaudoti. Nes kolektyve yra girtavimo problemų. Ir aš su jomis toliau kovosiu“, - sakė R. Vikšraitis.

Jis atsisakė įvardinti nusikaltusius darbuotojus.

Tuo tarpu prieš vadovą sukilę teatro darbuotojai tvirtina, kad alkoholiu piktnaudžiavo vos keli žmonės. O R. Vikšraitis apie tai kalba kaip apie visų dirbančiųjų teatre problemą.

Jeigu nebus išgirsti, jie sakė yra pasiryžę streikuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.