Lrytas.lt skaitytojams - choro „Bel Canto“ sveikinimas (video)

Vilniaus mokytojų namų mišrus choras „Bel Canto“ sveikina portalo lrytas.lt skaitytojus ir dovanoja nuostabius kūrinius iš per šių metų Kalėdas pasirodžiusio choro DVD/CD – „Dangus atsiveria vienai Nakčiai... su Joana Gedmintaite ir Artūru Anusausku“.

Choras „Bel Canto“ sveikina lrytas.lt portalo skaitytojus ir skiria tris pirmą kartą Lietuvoje įrašytus kūrinius.
Choras „Bel Canto“ sveikina lrytas.lt portalo skaitytojus ir skiria tris pirmą kartą Lietuvoje įrašytus kūrinius.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 26, 2012, 2:04 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:20 AM

Šių metų birželį per „Kultūros nakties“ festivalį Kotrynos bažnyčioje vykusiame choro specialiame pasirodyme dalyvavo Lietuvos operos žvaigždė Joana Gedmintaitė, solistė Lina Dambrauskaitė ir džiazo virtuozas pianistas Artūras Anusauskas.

Choras „Bel Canto“ sveikina lrytas.lt portalo skaitytojus ir skiria tris pirmą kartą Lietuvoje įrašytus kūrinius.

Noktiurną „Sure on this Shining Night“ (žodžiai James Agee) parašė vienas garsiausių šiuolaikinių Amerikos kompozitorių Morten Lauridsen, vadinamas muzikos mistiku. Nenuostabu, kad naktis, jos paslaptingumas ir magija ne kartą buvo jo kūrybos įkvėpėja.

Visai neseniai ekranuose pasirodęs šiam kūrėjui dedikuotas dokumentinis filmas taip ir vadinasi - „Shining Night: a Portrait of Composer Morten Lauridsen“.

Kompozitorius 2006 m. JAV „National Endowment for the Arts“ buvo apdovanotas „American Choral Master“ apdovanojimu, o 2007 m. JAV prezidentas įteikė jam Nacionalinį meno apdovanojimą (National Medal of Arts) už „pasaulį pakerėjusių šviesių chorinių kūrinių kūrybą, kurie sujungia muzikos grožį, jėgą ir dvasingumą“.

Sure on this Shining Night (muzika Morten Lauridsen; žodžiai James Agee).

„Sleep“ (muzika Eric Whitacre; žodžiai Charles Anthony Silvestri) garsiausių šiuolaikinių JAV kompozitorių Eric Whitacre, kompozicija pavergė pasaulį savo mistika, didybe ir grožiu kuomet kompozitorius kūrinį panaudojo žymiojo „Virtualiojo choro“ projekte Youtube. Būtent jis sumanė originalų ir išradingą būdą savo kūrybai skleisti – subūrė Youtube virtualų chorą - tūkstančius dainininkų iš įvairių pasaulio šalių – ir diriguoti jiems interneto pagalba. Pristatome jums choro „Bel Canto“ šios dainos versiją, kuri nenusileidžia originalui savo mistika, paslaptingumu ir puikiu vokaliniu atlikimu.

Sleep (muzika Eric Whitacre; žodžiai Charles Anthony Silvestri).

„The Blessing“ populiariųjų airių kompozitorių Brendan Graham ir David Downes daina, kurią kartu su choru „Bel Canto“ atlieka solistė Lina Dambrauskaitė. Tai ypatingai šviesi, romantiška ir jautri daina, kurią labiausiai išgarsino populiarioji muzikos grupė „Celtic Woman“. Choras „Bel Canto“, solistė Lina Dambrauskaitė ir pianistas Artūras Anusauskas pateikia savąją „The Blessing“ versiją.

The Blessing (Brendan Graham ir David Downes).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?