Tūkstančiai kauniečių Naujuosius sutiko koncertų salėse

Kauniečiai, kurie Juodosios vandens gyvatės metus pasirinko sutikti stebėdami populiarių atlikėjų pasirodymus koncertų salėse ne tik smagiai praleido laiką, bet ir išvengė muštynių bei skraidančių butelių atakų, kurių netrūko miesto gatvėse ir aikštėse.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jan 1, 2013, 11:22 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 2:02 AM

Per 10 tūkst. žmonių Naujųjų išvakarėse atskubėjo į Kauno “Žalgirio” areną, kur vyko puspenktos valandos šventinė programa su dainininku Gyčiu Paškevičiumi ir grupe “Arrival”.

Nuotaikingą vakarą vedė radijo ir televizijos laidų vedėjas Mindaugas Stasiulis, kuris puikiai atitiko paslaptingą šių metų simbolio – gyvatės būdą. Šventės pradžioje jis vilkėjo elegantišką kostiumą, o jai įsibėgėjus tarsi išsinėrė iš „odos“: tapo išeiginį blizgų sportinį kostiumą vilkinčiu herojumi - Saulėnu.

Viso renginio metu vedėjas žiūrovams negailėjo šmaikščių pastabų ir dovanų: kvietimų į įvairius koncertus, krepšinio varžybas, sporto klubą.

Šventinę programą pradėjęs G. Paškevičius vos išėjęs į sceną patikino, kad 2013-uosius metus yra būtina sutikti su po Svarstyklių ženklu gimusiais žmonėmis – tuomet jie atneš laimės.

Kadangi spalio 4 dieną gimtadienį švenčiantis atlikėjas pats gimęs po šiuo ženklu, visiems koncerto dalyviams pažadėjo, jog Gyvatės metais jie patirs sėkmę ir džiaugsmą.

Hitais tapusius kūrinius atlikusiam G. Paškevičiui pritarė grupė „Crazy Crow“ ir kolektyvo „Capella A“ vokalistai. Jau nuo pirmųjų akordų publika įsišėlo ir poromis sukosi šokių aikštelėje.

Po pertraukos į sceną žengė šio vakaro žvaigždės -  švedų grupė „Arrival“. Po visą pasaulį su legendinės grupės „ABBA“ dainomis gastroliuojantis kolektyvas su dviejų valandų šou programa „The Music of ABBA“ ant kojų sukėlė visą areną.

Publikos susižavėjimo sulaukė ne tik tikrosios „ABBA“ grupės narių balsus ir nuolat keičiamus sceninius drabužius primenantis naujų atlikėjų pasirodymas. Su grupe “Arrival” scenoje buvo grupės „ABBA“ būgnininkas Rogeris Palmas.

Grupės „Arrival“ įkūrėja ir viena iš pagrindinių dainininkių Vicky Zetterberg tvirtino, jog ruošiant šį šou buvo peržiūrėta labai daug archyvinės medžiagos, konsultuotasi su pačiais grupės “ABBA” muzikantais.

Atlikėjai pasiekė iškeltą tikslą –šou metu atrodo, jog scenoje žiūrovai mato tikruosius “ABBA” narius, su kuriais kartu traukė hitus: „Gimme Gimme Gimme“, „Money Money Money“, „Dancing Queen“, „Take a Chance“, „Thank You for the Music“,  „Mamma Mia“ ir kitus. Prieš pat vidurnaktį nuskambėjo naujametė „ABBA“ daina „Happy New Year“.

Po šventinio koncerto daugiatūkstantinė minia stebėjo šalia arenos dangų nutvieskusius įspūdingus fejerverkus.

Naujametę naktį ne mažiau akį traukiantys fejerverkai pokšėjo ir Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione, kur vyko fejerverkų bei muzikos šou. Jį stebėti progos turėjo Naujuosius metus sutikti legendinėje Kauno sporto halėje nutarę kauniečiai.

Maždaug 4 tūkst. žiūrovų buvo parengta trijų dalių programa, kurioje skambėjo Kauno miesto simfoninio orkestro ir operos solistų Liudo Mikalausko, Merūno Vitulskio bei Ritos Preikšaitės atliekami kūriniai. Žiūrovai taip pat linksminosi su dainininkais Ovidijumi Vyšniausku ir Asta Pilypaite.

Prieš vidurnaktį Kauno Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje vyko tradicinis naujametinis varpų muzikos koncertas. Jo atlikėjai — Giedrius Kuprevičius ir Julius Vilnonis. Šis koncertas sutraukė Kauno inteligentiją.

Kauno Rotušės aikštėje pasirodė grupės „Studentės“ ir „El Fuego“. Čia netrūko smarkiai įsilinksminusio jaunimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.