„Aukso vainikai“ - skulptoriui, margučių margintojai ir kryždirbiui

Šiais metais geriausiais liaudies

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 7, 2013, 5:11 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:30 PM

Liaudies meistrės juvelyrės Mildos Gutauskienės sukurti aukso vainikai geriausiems šalies tautodailininkams įteikti sekmadienį Ukmergės kultūros centre, pranešė Kultūros ministerija.

Antroji vieta vaizduojamosios dailės srityje skirta skulptoriui Juozui Čepuliui iš Rokiškio, trečioji – tapytojui Juozui Ramanauskui iš Gargždų.

Antroji vieta taikomosios dailės srityje atiteko puodžiui Vytautui Valiušiui iš Utenos rajono, trečioji – audėjai Janinai Blažukienei iš Vilkaviškio.

Antrąją vietą už kryždirbystę pelnė Alvydas Pocius iš Tauragės rajono, trečiąją – Antanas Vaškys iš Plungės rajono.

Vertinimo komisijos sprendimu specialūs diplomai taip pat įteikti margučių margintojai Vytenei Repšienei iš Vabalninko, skulptoriui Pranui Dužinskui iš Tryškių, kalviui Ričardui Grekavičiui iš Kauno, audėjoms Milanai Jeceničienei iš Tauragės bei Birutei Celestinai Kmitaitei iš Kelmės.

„Aukso vainikų“ nominacijos – svarbiausias šalies tautodailininkų įvertinimas, kurį geriausiems liaudies meistrams išaiškinti 2005 metais inicijavo Lietuvos liaudies kultūros centras.

Šis apdovanojimas skiriamas už liaudies vaizdinę (skulptūrą, tapybą, grafiką, karpinius), taikomąją (tekstilės, keramikos, taikomųjų medžio dirbinių, kalvystės, juvelyrikos ir paprotinius margučių, verbų, sodų dirbinius) dailę bei kryždirbystę (kryžius, stogastulpius, koplytstulpius, koplytėles ir kitus tradicinės formos paminklus).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: VRM komentarai apie transporto priemonės savininko deklaravimo kodą