Kompozitorius R. Paulas traukiasi iš „Novaja volna“ rengėjų gretų

Latvių kompozitorius Raimondas Paulas, prieš dešimtmetį su rusų kompozitoriumi Igoriu Krutojumi Jūrmaloje įkūręs festivalį-konkursą „Novaja volna“, išsižada savo kūdikio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 7, 2013, 6:54 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:26 PM

Mintis rengti festivalį, niekuo nepanašų į ankstesnius, vykusius buvusios SSRS teritorijoje, I. Krutojui ir R.Paului kilo 2002 metais. Pagrindinis muzikinių varžytinių tikslas buvo atskleisti naujus talentus. Kasmet į Jūrmalą atvykdavo pasaulio ir rusų scenos žvaigždžių paremti jaunųjų atlikėjų.

Tačiau šiomis dienomis R.Paulas pareiškė, kad atsižada savo kūdikio. Pasak metro, konkursas nebeatitinka jo muzikinio skonio ir jis nebenori prisidėti prie jo rengimo.

„Nebematau ten savęs. Konkurse nebėra kūrybos, o ir finansiškai aš nieko nelaimiu“, – sakė R.Paulas interneto portalui mixnews.lv.

Latvijos valdžios atstovai parėmė tokią kompozitoriaus poziciją. „Jūrmala suinteresuota šiuo renginiu, tačiau R. Paulo argumentai visiškai įtikinami. Jis pareiškė pasitraukiantis, nes jam trūksta kūrybinio prado. Su tuo sunku nesutikti. Mes Latvijoje atidžiai stebime konkurso raidą ir turime konstatuoti, kad pastaraisiais metais jis nedžiugina naujais vardais – iš jaunųjų atlikėjų konkurso jis virto rusų estrados žvaigždžių koncertu. Norėtųsi tikėtis, kad padėtis vis dėlto pasikeis į gera“, – kalbėjo Latvijos parlamento vicepirmininkas Andrejus Klementjevas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.