Metų kultūros šviesuliu išrinkta bibliotekininkė D. Agafanovienė

LRT radijo laida „Ryto allegro“ penktą kartą paskelbė Metų kultūros šviesulį - žmogų, 2012 metais

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 22, 2013, 1:57 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 12:07 PM

Metų kultūros šviesuliu išrinkta Anykščių rajono savivaldybės Liudvikos ir Stanislovo Didžiulių viešosios bibliotekos Ažuožerių filialo vyresnioji bibliotekininkė Daiva Agafanovienė.

Ažuožerių bendruomenės siela vadinama iniciatyvi, veikli bibliotekininkė, sutelkusi mokinių būrelį, prisiuvusi lėlių, įkūrė teatrą „Skruzdėlytės“, su kuriuo dalyvauja Aukštaitijos regiono lėlininkų šventėje „Kai prabyla lėlės“. Ji pirmoji rajone pradėjo rengtivasaros skaitymo stovyklas.

Finansiškai sunkiu laikotarpiu, kai biblioteka stokojo naujų knygų, D. Agafanovienė surengė akciją „Nauja knyga bibliotekai“. Kai vyko bibliotekos renovavimo darbai, atlaisvinusi savo buto didžiausią kambarį, bibliotekininkė čia įkurdino biblioteką, kad gyventojai turėtų galimybę skaityti, naudotis internetu.

Metų kultūros šviesuliu taip pat pretendavo tapti Šiaulių berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis“ įkūrėjas, meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Remigijus Adomaitis. Šiam titului siūlyti Gražina ir Gediminas Andrašiūnai iš Joniškio rajono Kirnaičių kaimo, puoselėjantys senąsias mūsų protėvių tradicijas, rengiantys įvairias šventes ne tik kaimo bendruomenėje, bet ir rajone.

Į Metų kultūros šviesulio titulą pasiūlyta ir Šakių rajono Griškabūdžio seniūnijos Patašinės kaimo laisvalaikio salės renginių organizatorė Nijolė Černevičienė bei Marijampolės kultūros centro vyriausioji etnokultūros specialistė Ona Birutė Surdokienė.

Kaip sakė LRT radijo Klasikos laidos „Ryto allegro“ redaktorė Alma Valantinienė, į Metų kultūros šviesulio titulą buvo atrinktos penkios kandidatūros iš apie 30 pasiūlytųjų. Metų kultūros šviesulio laureatas bus apdovanojamas sausio 23 dieną Vilniuje, įteikiant ir LRT „Bitinukų“ apdovanojimus.

Praėjusių metų kultūros šviesuliu buvo išrinkta Kėdainių rajono Krakių Mikalojaus Katkaus gimnazijos technologijų mokytoja, kultūros centro renginių organizatorė, bendruomenės centro vadovė Daiva Dubinkienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.