Filmas „Tyli naktis“ provokuoja diskusijas

Nuo susižavėjimo šūksnių iki pasišlykštėjimo, nuo ašarų iki kandžios kritikos. Tokių prieštaringų žiūrovų reakcijų sulaukė šalies kino teatruose jau rodoma Mario Martinsono erotinė drama „Tyli naktis“. Pasak režisieriaus, to jis ir siekė.

"Tylios nakties" filmavimo epizodas.<br>A. Aleksandravičius
"Tylios nakties" filmavimo epizodas.<br>A. Aleksandravičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2013, 2:42 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:17 AM

„Man baisiausia, kai žmogus išeina iš filmo ir neturi ką apie jį pasakyti, kai nėra, apie ką padiskutuoti. Mano nuomone, kūrinys vykęs tuomet, kai jis papurto žiūrovą, kai sukelia kokią nors reakciją. Natūralu, kad nuomonės būna prieštaringos. Kiek žmonių, tiek matymų. O kad reakcija į „Tylią naktį“ bus tokia, kokia ji yra, irgi savaime suprantama.

Mes iš pat pradžių teigėme, kad filmas kontroversiškas, kad jo tema nelengva, kad jame keliami klausimai gali būti daugeliui nepatogūs. Bet teko žiūrėti filmą kartu su žiūrovais ir didžioji dauguma salės reagavo labai sveikai – juokėsi ten, kur juokinga, nuščiūdavo lūžio akimirkomis. Džiaugiuosi, kad Lietuvoje yra susiformavusi brandi auditorija,“ – teigė kino kūrėjas.

Vienas filmo aktorių Gytis Ivanauskas sako parsivežęs itin pozityvių įspūdžių po susitikimų su žiūrovais. „Susitikimas Alytuje apskritai buvo fantastiškas. Žmonės klausinėjo, domėjosi, diskutavo. Supratau, kad tai, ką padariau prisidėdamas prie šio filmo, yra prasminga, kad žiūrovus jaudina filme keliami klausimai, kad jie susitapatina su filmo veikėjais. Po seanso sulaukėme nemažai padėkos žodžių,“ – įspūdžiais dalijosi aktorius.

Sausakimšoms žiūrovų salėms Kaune ir Alytuje filmą pristačiusi kūrybinė grupė planuoja susitikimus su kitų miestų žiūrovais. Jų žemėlapyje - Panevėžys, Ukmergė, Šiauliai. Iš karto po premjeros susidomėjimą filmu pareiškė ir užsienio lietuvių bendruomenės Didžiojoje Britanijoje ir Švedijoje. Planuojama ten parodyti filmą. Suaugusiems skirtą filmo anonsą rasite čia https://www.youtube.com/watch?v=XshP6TxJjr8

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.