Lietuvių literatūros salone Berlyne - J. Noak kūryba

Vokietijoje gyvenančios lietuvių rašytojos ir poetės Juttos Noak kūryba bus pristatyta Berlyne, Lietuvių literatūros salone. Sausio 28-osios vakaras pavadintas simboliškai: „Gyvenimas – eksperimentas“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2013, 10:44 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:43 AM

J. Noak, Hamburgo autorių susivienijimo ir Lietuvos rašytojų sąjungos narė, priklauso Hamburgo rusų literatų draugijai. Savo kūrybą pristato lietuvių, vokiečių ir rusų kalbomis. Būdama lietuvių bendruomenės narė, aktyviai įsitraukė į kultūrinę lietuvių bendruomenės veiklą, subūrė besidominčius Lietuvos kultūra lietuvius ir iniciajavo projektą “Judančios erdvės“, skirtą Vokietijoje gyvenantiems menininkams. Šiuo metu ji taip pat ir vokiečių kultūros draugijos „LiT.art.“ pirmininkė.

Kaip teigia rašytoja, kelią į Vokietiją jai nutiesė ne atsitiktinumas, bet likimo padiktuotas būtinumas. „Lietuva ir Vokietija - dvi erdvės, praplėtusios vidinį turinį. Jos praturtino mane nuodugnesniu pasaulio pažinimu“, – teigia rašytoja.

Dviejų tėvynių poliai – svarbiausi kūrėjos būties taškai. Rašytoja tiki magiška žodžio galia, įprasminančia akimirką ir suteikiačią jai nemirtingumą.

J. Noak yra išleidusi tris lyrikos knygeles, iš kurių viena vokiečių ir lietuvių kalba, dvi novelių knygas, romanus „Pabudimas“ ir „Petitio“ bei eseistikos darbų.

Vakarą su rašytoja ir poete J. Noak moderuos Lietuvos kultūros atašė Vokietijoje Gabrielė Žaidytė. „XXI amžiaus pasauliui tampant vis globalesne kultūrine erdve, labai smagu stebėti, kaip menininkai tampa vis laisvesni ir jų kūrybą vis mažiau varžo vienos geografinės erdvės rėmai. Lietuviai, tampantys vis laisvesni, vis dažniau rašo gyvendami ne Lietuvoje ir XX – XXI amžių lietuvių literatūrą vis labiau praturtina jų kūryba“, - sako G. Žaidytė.

Lietuvių literatūros salone Berlyne vasario 7-ąją bus surengtas vakaras su poetu Tomu Venclova, kovo mėnesį literatūros gerbėjai bus kviečiami į lietuvių literatūros pristatymą tarptautinėje Leipcigo knygų mugėje bei vakarą, skirtą viduriniosios kartos lietuvių rašytojų kūrybos vakarą Berlyne kovo 18-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.