Naujo teatro kūrėjai veiklą pradėjo nuo bandymo iškepti blyną

Tobulinosi studijoje

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Augulytė

Jan 24, 2013, 7:00 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:16 AM

Į Vilniaus užeigą „Čiop čiop“ dainininkus pakvietė teisininkas, melomanas, italų kalbos specialistas ir kulinaras viename asmenyje Jonas Stonkus. Išmokęs italų kalbą jis susidomėjo opera, o kartu ir kulinarijos menu, o dabar sėkmingai derina profesinius įgūdžius ir pomėgius.

Baltijos kamerinio operos teatro artistams jis pasiūlė kepti blynus. Tai simboliška: juk seniai žinoma, kad pirmasis būna prisvilęs. O kaip seksis kepti naujo teatro blyną?

Tobulinosi studijoje

Į Baltijos kamerinį operos teatrą susibūrė septyni jauni dainininkai. Vieni jų publikai jau pažįstami, kiti dar tik pradedantieji, bet visus juos sieja viena: kūrybiškumas, noras rasti savo vietą scenoje ir dirbti Lietuvoje, o ne ieškoti laimės užsienyje.

J. Sakalausko paskatinti Algirdas Bagdonavičius, Julija Karaliūnaitė, Vytautas Vepštas, Raimundas Juzuitis, Viktoras Gerasimovas, Tomas Pavilionis savo meistriškumą tobulino Vilniaus operos studijoje, kur su jais dirbo dirigentai ir režisieriai iš Italijos, Norvegijos, Didžiosios Britanijos, Lietuvos.

Ko jie išmoko, publika galės sužinoti  ketvirtadienį Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje rengiamame koncerte su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru bei dirigentu Donatu Katkumi.

Kartu tai bus studijos uždarymas ir įžanga į Baltijos kamerinio operos teatro erdves.

Unikalių balsų ansamblis

„Apmaudu, kad Lietuvoje tiek gerų pasaulinio lygio dainininkų, kurie neranda savo vietos. Norime padaryti proveržį. Esame jauni, dirbsime išradingai“, - žadėjo J. Sakalauskas, bandydamas apversti blyną.

Jam, kaip ir kai kuriems kitiems kolegoms , tai nelabai sekėsi, todėl visi prie keptuvių užtraukė Cerlinos ir Don Žuano duetą iš Wolfgango Amadeaus Mozarto operos „Don Žuanas“.

Čia jie buvo kur kas tvirtesni. Mini koncerto klausę kulinarai ir žiniasklaidos atstovai galėjo įsitikinti naujosios trupės universalumu: čia yra ir tenorų, ir baritonų, ir sopranas, ir unikalių vyriškų balsų kontratenorų.

„Kaip manote, kodėl trupėje tik viena moteris?“ - bandė provokuoti su trupe dirbantis dirigentas Vytautas Lukočius.

Bet operos meną šiek tiek išmanantys klausytojai nesutriko: juk iš septynių dainininkų net du dainuoja itin aukštais vyriškais balsais. O baroko epochoje, kurios muzikai Baltijos kamerinis operos teatras ketina skirti itin daug dėmesio, moterų partijas atlikdavo kontratenorai.

Viktoras vaidins Margaritą

Naujoji trupė publikai prisistatys Charleso Gounod opera „Faustas“ kovo mėnesį.

Kol kas dainininkai nenorėjo atskleisti visų kortų, kuo ketina nustebinti publiką, bet viena jų vis dėlto prasprūdo: Margaritos partiją rengia itin aukštu vyrišku balsu dainuojantis sopraninas V.Gerasimovas.

Kontratenoro gabumus atrado ir iš TV projekto „Triumfo arka“ publikai pažįstamas tenoras A. Bagdonavičius. Jis laukia vaidmenų barokinėse operose, kurių Lietuvoje niekas nestato. Šią nišą tikisi užpildyti naujoji trupė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.