Solistas E. Montvidas operos spektaklyje „Verteris“ jaučiasi nuogas

„Bohemiečių“ trupė, po šešerių metų virtusi Vilniaus miesto opera, kurios dalininke tapo Vilniaus miesto savivaldybė, nekantriai laukia prieš ketverius metus sukurto Jule‘io Massenet „Verterio“. Jis grįš vasario 26–kovo 2 dienomis.

Operoje „Verteris“ dainuos solistai E. Montvidas ir L. Grodnikaitė.<br>T. Kauneckas
Operoje „Verteris“ dainuos solistai E. Montvidas ir L. Grodnikaitė.<br>T. Kauneckas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2013, 3:00 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:10 AM

Režisierės Dalios Ibelhauptaitės kūrybinės komandos nariai nuolat keliauja po pasaulį, tad norint juos suburti draugėn teko pasitelkti internetinio telefono tinklą „Skype“. Virtualioje spaudos konferencijoje dalyvavo Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro vadovas Gintaras Rinkevičius, solistai Edgaras Montvidas, Liora Grodnikaitė.

Pristatydama „Verterio“ sugrįžimą į sceną, Vilniaus miesto operos meno vadovė D. Ibelhauptaitė prisiminė: „Tai buvo mums labai neįprastas pastatymas. Iki 2008–ųjų visi mūsų darbai buvo didelio užmojo. O čia atsirado minimalistinis žvilgsnis, koncentruotas į žmogų, į jo vidų, psichologiją ir jausmus, į save. Lietuvos žiūrovams ir man pačiai iš tiesų yra didelė dovana, kad šį kartą atlikti pagrindinių vaidmenų į Vilnių grįžta mūsų magiškasis duetas. Tai - E. Montvidas, kuris tuomet nepaprastai įspūdingai sukūrė Verterio vaidmenį ir už jį buvo apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi, bei ypač retas svečias Lietuvoje - L. Grodnikaitė, mūsų pirmoji Šarlotė. O Albero vaidmeniui atlikti iš Vokietijos grįžta L. Pautienius.“

Vilniaus miesto operos muzikos vadovas maestro G. Rinkevičius pabrėžė muzikantų darbo unikalumą. „Ta pati medžiaga niekada nesuskambės vienodai. Edgaras tobulėja, Laimonas tobulėja, Liora tobulėja ir, manau, tai bus kitoks spektaklis negu prieš ketverius metus. Bus kitas supratimas, gilesnis suvokimas, įdomesnė ir daug profesionliau atskleista drama.“

Artėjančius ryškius būsimųjų spektaklių skirtumus nuo jau praėjusių pasirodymų jaučia ir patys solistai, per ketverius metus spėję daug nuveikti, subręsti ir pasikeisti.

„Ištekėjau ir susilaukiau dviejų vaikų. Tai didžiuliai įvykiai mano gyvenime. Tuomet labai tikėjau, jog Verteris yra tas vyras, kuris Šarlotei skirtas ir reikalingas, kad ji būtų laiminga. Buvau jaunesnė, galbūt naivesnė, didesnė idealistė. Tai nereiškia, kad dabar esu pesimistė, tiesiog dabar matau didesnį skirtumą tarp aistros ir tikros meilės. Tuomet tai atrodė tas pats, o dabar manau, kad tėvų išrinktas vyras Alberas Šarlotei tiktų labiau“, - mintimis dalijosi L. Grodnikaitė.

Verterio vaidmeniu sužibėjęs E. Montvidas prisipažįsta šiandien į savo kurtą personažą žvelgiantis kiek realistiškiau, nors ne mažiau dramatiškai. Jo teigimu, „Verteris“ yra vienas labiausiai vykusių spektaklių.

„Man atrodo, kad galime padovanoti kokybę, kokios Lietuvos žiūrovas tikrai nusipelno. Prisimenant repeticijas, emocijas, kurias išgyvenome, man net keista matyti save iš šalies ir jausti tai, ką tada patyriau. Būtent šiame spektaklyje jaučiuosi nuogas: minimalios dekoracijos, subtilūs Juozo Statkevičiaus kostiumai, nepaslepiantys nei personažų, nei mūsų pačių. Dabar mes vėl dainuosime kartu su Liora, kuri buvo mano pirmoji Šarlotė. Ir aš jai buvau pirmasis Verteris... Pirmoji meilė scenoje kuriant personažus dovanoja nesumeluotus jausmus publikai, kuri tai puikiai jaučia“, - mintimis dalijosi E. Montvidas.

Tokie besikeičiantys, atsinaujinę ir kas kartą žingsniuojantys į priekį Vilniaus miesto operos kūrėjai kviečia pasinaudoti išskirtine galimybe pasinerti į „Verterio“ pasaulį - realioje, neinternetinėje erdvėje.

Spektakliai bus rodomi vasario 26–kovo 2 dienomis Vilniaus Kongresų rūmuose. Bilietus galima įsigyti www.tiketa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą