Kaune pagerbiamas poeto B. Brazdžionio atminimas

Minint Lietuvos laisvės šauklio, poeto, Kauno miesto garbės piliečio Bernardo Brazdžionio 106-ąjį

Poetas B. Brazdžionis.<br>ELTA
Poetas B. Brazdžionis.<br>ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 1, 2013, 12:20 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 7:34 PM

Šeštadienį poeto B. Brazdžionio intencija vyks šv. mišios Kauno arkikatedroje bazilikoje.

Pirmadienio popietę Kauno rotušėje numatytas rašytojos Aldonos Ruseckaitės naujos knygos „Šešėlis JMM“ (Maironio gyvenimo meniniai biografiniai etiudai) pristatymas ir B. Brazdžionio literatūrinės premijos įteikimas.

Šiame renginyje dalyvaus aktoriai Virginija Kochanskytė ir Petras Venslovas, solistai Liudas Mikalauskas ir Egidijus Bavikinas, jiems akompanuos pianistė Virginija Unguraitytė. Programos rotušėje dalyviai taip pat bus Kauno Antano Smetonos gimnazijos skaitovai, Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkas Antanas A. Jonynas, rašytojas Valentinas Sventickas, Kauno skyriaus pirmininkas Vidmantas Kiaušas - Elmiškis.

Šalia kitų prieškario neoromantikų ryškų pėdsaką lietuvių poezijoje palikęs poetas B. Brazdžionis Atgimimo pradžioje iš emigracijos sugrįžo į savo jaunystės miestą Kauną, kur buvo ypač džiaugsmingai sutiktas. Jo eilių knygos išleistos šimtatūkstantiniais tiražais. Taikos prospekte, name, kur gyveno B. Brazdžionis, po jo mirties atidarytas kauniečių mielai lankomas memorialinis muziejus.

Už ilgus dešimtmečius kūryboje išsaugotą laisvės ir nepriklausomybės dvasią B. Brazdžioniui buvo įteikta daugybė apdovanojimų, 1995 metais laisvės šaukliui suteiktas Kauno miesto garbės piliečio vardas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.