Klaipėdos teatrams kultūros ministras žada itin atidžius auditus

Uostamiesčio kultūros įstaigas vizituojantis kultūros ministras Šarūnas Birutis lankėsi abiejuose

Kultūros ministras Š.Birutis.<br>R. Danisevičius
Kultūros ministras Š.Birutis.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 1, 2013, 3:23 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 7:05 PM

Rekonstruojamame Klaipėdos dramos teatre Š. Birutis buvo raginamas atsižvelgti į tai, jog gautos ES lėšos įpareigoja teatrą savo veiklą pradėti ne vėliau kaip 2015-aisiais. Šiuo metu teatras jau spėjo panaudoti per 17 mln. litų. Tolesnis lėšų poreikis - daugiau nei 42 mln. litų.

Šiemet Kultūros ministerija teatrui pažadėjo skirti 7 mln. litų, dar tiek pat lėšų nubyrės iš ES paramos fondų. Iki 2015 m. reikia rasti papildomus daugiau nei 20 mln. litų.

Teatro vadovai ir rekonstrukcijos darbų vykdytojai prašė ministrą šiemet atrasti bent jau papildomus 3 mln. litų, kad būtų užbaigti visi reikalingi šių metų etapo darbai.

Kultūros ministras atkreipė dėmesį, kad ministerija ketina atlikti itin atidžius auditus, kurių metu panašiuose objektuose bus tikrinama, ar nurodytos rekonstrukcijos ir technikos kainos atitinka tikrovę. Kalbėdamas apie lėšas, reikalingas Dramos teatro rekonstrukcijai užbaigti, ministras teigė į viską žvelgiantis optimistiškai, tačiau vis dėlto patarė turėti variantą B.

„Turime galvoti ir apie tai, jog jeigu nepavyktų gauti reikiamų pinigų, vis tiek turi būti pasiektas kažkoks rezultatas. Galbūt vertėtų pagalvoti apie galimybę veikti tik mažojoje salėje ar bandyti tartis su Europos Sąjunga, kad nebūtų taikomos sankcijos už terminų nesilaikymą ir panašiai“, - sakė Š. Birutis.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro direktorius Ramūnas Kaubrys kalbėjo apie būtinybę rekonstruoti teatro pastatą. Šiuo metu pastato būklė nėra tinkama veiklai vykdyti - būtina keisti šildymo sistemą, vamzdynus, atlikti kitus panašius darbus. Be to, būtina plėsti teatro sceną, žiūrovų dalį, todėl ketinama plėstis į aplinkines gatves. Pirminiais paskaičiavimais, visiška teatro rekonstrukcija bei nauja įranga atsieitų apie 50 mln. litų.

Išgirdęs tokius skaičius, Š. Birutis buvo kategoriškas. Jo teigimu, tokių pinigų neverta tikėtis, nes jų paprasčiausiai nėra iš kur paimti. Jis patarė Muzikinio teatro vadovams galvoti apie naują, minimalius poreikius tenkinantį variantą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.