Į Vilniaus Kongresų rūmus atvažiuoja cirkas

Išradingumu garsėjantis Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (LVSO) tęsia koncertų visai šeimai ciklą - jau vasario 9-ąją tėvai su vaikais kviečiami į sostinės Kongresų rūmus, kur dar kartą bus parodyta didžiulio populiarumo sulaukusi programa „Cirkas atvažiavo!“. Kovo 9-ąją orkestro muzikantai pristatys premjerą – koncertą „Vėjo laiškai“, parengtą kartu su „Lėlės“ teatro artistais, o balandžio 13-ąją mažiesiems žiūrovams ir jų tėvams geriausias dainas, akompanuojant orkestrui, atliks vaikų kolektyvas „Tele bim bam“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-04 15:36, atnaujinta 2018-03-12 15:11

Vasario 9-ąją Kongresų rūmai virs šurmuliuojančia cirko arena: žonglieriai, akrobatai, klounai, fokusininkas ir burtininkas, akompanuojant LVSO, džiugins žiūrovus netikėčiausius triukais ir smagiais pokštais. Programa skirta visoms amžiaus grupėms: orkestro atliekama nuostabi muzika su gausybe cirko elementų vaikus nukels į fantazijų pasaulį, o suaugusiesiems sužadins vaikystės prisiminimus.

Orkestro dirigentas Ričardas Šumila neabejoja, kad, kaip ir per premjerą,  šį kartą salė bus pilna, o nuo žiūrovų veidų nė sekundei nedings nuostaba ir šypsenos: „Ši programa savo atmosfera labai primena cirko pasirodymus ir joje atsiskleidžia labai platus emocijų spektras. Vienuose numeriuose – daugiau nuostabą sukeliančios įtampos, kituose – smagių išdaigų ir pokštų.“

Buvo laikai, kai kiekvienas cirkas turėjo savo nedidelius orkestrus. Juk taip svarbu lyno akrobatui padėti išlaikyti ritmą ar būgnais pagąsdinti žiūrovą pavojingiausiais momentais. Cirkai netgi turėdavo apie tikrą pavojų pranešantį kūrinį – kompozitoriaus Johno Philipo  Sousos maršą, kuriuo įspėdavo visus darbuotojus, kad kažkas atsitiko.

O kokią gi muziką koncertui „Cirkas atvažiavo!“ parinko jaunasis dirigentas? „Programoje skamba polkos, galopai, kankanai, maršai – kitaip tariant, tie kūriniai, kurie visiems nuo seno asocijuojasi su cirko pasirodymais. Taip pat atrinkau keletą žinomų kūrinių, kurie irgi įsilieja į bendrą cirko atmosferą lyg būtų specialiai tam sukurti“, – pasakoja dirigentas.

R.Šumila apgailestavo, kad diriguodamas orkestrui mato ne viską, nes jį patį smalsumas kankina ne mažiau nei žiūrovus.

„Tačiau kai kuriuose numeriuose man netgi privalu stebėti artistus, kad žinočiau, kada muzika turi prasidėti, o kada – baigtis“, – šypsojosi dirigentas.

Jaunasis muzikas prisipažino, kad cirkas jam nuo  vaikystės sukelia geriausias emocijas: „Man, kaip ir daugeliui vaikų, cirkas dvelkė mistika ir stebuklais. Ėjimas į cirką prilygdavo šventei, kurios laukdavau metus ir ilgiau.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.