Meno prieplauka palieka Vilniaus paupį

Trečiadienį Vilniaus centre išmontuota ryškia žalia spalva švietusi „KultFlux“ meno platforma, kurią Neries vanduo skalavo nuo 2008-ųjų. Visai šalia esantis diskusijų sukėlęs vamzdis darbininkų liko nepaliestas – paupį jis puoš ir toliau.

Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

Feb 6, 2013, 6:08 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 11:14 AM

Dėžės formos meno prieplauka, kaip patikino Vilniaus miesto savivaldybės atstovas spaudai Antonas Nikitinas, ne griaunama, bet tiesiog išardoma. „Baigėsi trejus metus trukusi nuomos sutartis, todėl projektas stabdomas“, – sakė jis.

Ketinimų išardyti meno prieplauką buvo ir anksčiau dėl kiekvieną pavasarį ją niokojusių ledonešių. Kino ir muzikos renginius vykdęs „KultFlux“ dėl nepastovaus finansavimo dirbo su pertrūkiais.

Viena iš „KultFlux“ projekto koordinatorių portalui lrytas.lt sakė, kad pati nežino, kur prieplauka bus perkelta. „Uždaroma platformoje kultūrinę veiklą vykdžiusi įmonė, baigiame tvarkyti buhalterinius dokumentus“, – kalbėjo Ūla Tornau.

Platformą kūrė architektai Andrius Skiezgelas, Martynas Nagelė ir Aleksandras Kavaliauskas. Jauni menininkai savo projektu siekė atgaivinti krantinę ir taip prisijungti prie diskusijos apie Vilniaus viešų erdvių teikiamas galimybes ir kvietė leisti laiką ant Neries.

Vilniaus miesto savivaldybė jau daugelį metų kalba apie Neries krantinės gaivinimą, bet konkretaus plano rengti dar nepradėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.