Šiaulių moksleiviams - Ledo skulptūrų festivalio rengėjų dovana

Vakar į Šiaulius atvykęs Jelgavos (Latvija) savivaldybės kultūros skyriaus vadovas Mintautas Buškevicas Šiaulių moksleiviams ir pedagogams perdavė 230 pakvietimų į šį savaitgalį Jelgavoje vyksiantį įspūdingą reginį – tarptautinį ledo skulptūrų festivalį.

Su kolegomis į Šiaulius atvykęs Jelgavos savivaldybės kultūros skyriaus vadovas M. Buškevicas (kairėje) Šiaulių moksleiviams perdavė 230 pakvietimų į Ledo skulptūrų festivalį.<br>R. Vitkus
Su kolegomis į Šiaulius atvykęs Jelgavos savivaldybės kultūros skyriaus vadovas M. Buškevicas (kairėje) Šiaulių moksleiviams perdavė 230 pakvietimų į Ledo skulptūrų festivalį.<br>R. Vitkus
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2013-02-06 14:25, atnaujinta 2018-03-12 11:49

Į penkioliktąjį kartą jau rengiamą ledo skulptūrų festivalį atvyks 30 žinomų menininkų iš dešimties šalių: Latvijos, Lietuvos, Rusijos, Bulgarijos, Ukrainos, Prancūzijos, Vokietijos, Vengrijos, Didžiosios Britanijos ir JAV.

Kiekvienas festivalio dalyvis sukurs po vieną ledo skulptūrą ir dalyvaus kuriant dar 15 didesnių skulptūrų.

Parke eksponuojamos ledo skulptūros sutemus bus apšviestos įvairiaspalviais prožektoriais.

Ledo planeta tapsiančiame Jelgavos Uzvaros parke atsiras ir penkios ledo skulptūros, kurias festivalio dalyviai galės ir pačiupinėti, ir prie jų nusifotografuoti.

Skulptūroms pagaminti festivalio rengėjai paruošė 60 tonų ledo.

Mažieji ledo planetos lankytojai galės džiaugtis teatralizuotais pasirodymais ir ledo kalneliais, o vyresnieji bus kviečiami paklausyti muzikos, pašokti ar užsukti į ledo barą.

Ekstremalių pojūčių mėgėjų lauks ledo pirtis, kurioje profesionalūs vanotojai vantomis pers ant ledo gultų paguldytus pirtininkus.

Įspūdingas festivalis prasidės jau penktadienį vakare ir tęsis visą savaitgalį.

Galimybę nemokamai išvysti įspūdingas ledo skulptūras festivalio rengėjai suteikė ir gausiam Šiaulių moksleivių būriui. Pakvietimus į festivalį gavo piešinių bei aplikacijų konkurse ledo tema dalyvavę mokiniai ir jiems padėję pedagogai.

Trečiadienį į Šiaulius atvykęs Jelgavos savivaldybės kultūros skyriaus vadovas M. Buškevicas su savimi išsivežė 43 Šiaulių moksleivių kūrinius.

Pernai į Jelgavos ledo skulptūrų festivalį atvyko 50 tūkstančių žmonių. Manoma, kad šiemet norinčių išvysti ledo skulptūras bus dar daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.