„Kovos klubo“ muzika įamžinta, o padorumą saugantys žiūrovai įspėti dėl drastiškų vaizdų

Žiūrovai, ketvirtadienio vakarą susirinkę į Jaunimo teatro ir judėjimo „No Theatre“ spektaklį „Kovos klubas“, režisuotą Vido Bareikio, pirmieji galės įsigyti ką tik išleistą kompaktinę plokštelę su „Kovos klubo“ garso takeliu.

Aktorius V. Sodeika ir “Kovos klubo” jaunų vyrų armija.<br>Teatro archyvas
Aktorius V. Sodeika ir “Kovos klubo” jaunų vyrų armija.<br>Teatro archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Justina Jurgaitytė

Feb 7, 2013, 1:05 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 10:12 AM

Plokštelėje – 10 grupės „Sheep Got Waxed“ kompozicijų. Eksperimentais garsėjanti jaunų alternatyviosios muzikos atlikėjų grupė „Sheep Got Waxed“ gyvai groja V. Bareikio „Kovos klube“. Pasibaigus vaidinimui, grupė surengs koncertą greta Jaunimo teatro esančiame BIX bare. Žadama, kad žiūrovai su „Kovos klubo“ bilietais į koncertą bus įleisti nemokamai.

Spektaklis „Kovos klubas“, pastatytas pagal kultinį amerikiečių rašytojo Chucko Palahniuko romaną, sukėlė įvairių reakcijų ir tapo mėgstamas jaunimo, ypač retai užsukančio į teatrą. Nuo premjeros, įvykusios praėjusių metų lapkričio mėnesį, šitas neįprastas, daug skirtingų sričių atlikėjų reikalaujantis spektaklis buvo parodytas tik šešis kartus, todėl kiekvienas spektaklis – išskirtinis.

 „Sutinku su vieno žiūrovo nuomone, kad „Kovos klubas“ yra tam tikras mūsų kartos manifestas, – teigia V. Bareikis. – Iš visų jėgų stengiamės palaikyti šio spektaklio gyvybę, tobulindami jį ir būdami patys sau maksimaliai reiklūs.“

 Grupės „Sheep Got Waxed“ indėlis į spektaklio atmosferą režisieriui atrodo puikus, todėl jis labai džiaugiasi, kad ši „Kovos klubo“ dalis tapo įamžinta kompaktinėje plokštelėje.

Sausio viduryje V. Bareikiui teko aiškintis dėl jo „Kovos klube“ esančių neva nepadorių scenų: masturbavimosi, šlapinimosi. Pasipiktinęs žiūrovas klausė: „Kodėl turime matyti visišką degradantų, psichopatų chaosą, amoralų elgesį, vulgarumo viršūnę? Kodėl mokesčių mokėtojai turi finansuoti tokį šlamštą?“

Žmogus reikalavo grąžinti pinigus už bilietus ir pareiškė norintis „ateityje kokiais nors ženklais repertuare ar ant bilietų būti perspėtas, jei spektaklyje numatoma rodyti panašius dalykus“.

Režisierius atsakė: „Nesimėgauju tuo ir nešokiruoju dėl šokiravimo. Pagrindinė spektaklio mintis – įkvėpimas. Stengėmės iš sunkios ir gilios medžiagos gauti įkvėpimo sau ir žiūrovams. Sulaukiame daug atsiliepimų, kad daug kas išeina susimąstę apie savo vartotojiškumą, vaidmenį visuomenėje, savo darbus.“

Jaunimo teatro repertuare prie „Kovos klubo“ pavadinimo nėra jokių nuorodų žiūrovams, susirūpinusiems padorumu. Tačiau „No Theatre“ feisbuke prieš šio vakaro spektaklį atsirado įrašas:

ĮSPĖJIMAS!

SPEKTAKLYJE MATYSITE:

1 MASTURBACIJOS IMITAVIMO SCENĄ.

1 ŠLAPINIMOSI IMITACIJĄ.

... IR VIENĄ NUOGĄ VYRO UŽPAKALĮ.

Pagrindinius vaidmenis „Kovos klube“ kuria V. Bareikio bendrakursiai ir judėjimo „No Theatre“ bendražygiai – Ainis Storpirštis, Elzė Gudavičiūtė, Dovydas Stončius, Vainius Sodeika.

Vieną svarbesnių vaidmenų atlieka grupės „G&G sindikatas“ lyderis Gabrielius Liaudanskas, žinomas Svaro pravarde.

Spektaklyje vaidina ir Janimo teatro aktoriai Antanas Šurna, Vytautas Taukinaitis, Aleksas Kazanavičius, Lukas Petrauskas, kiti. „Kovos klubo“ armiją vaidina savanoriai – jauni vyrai, troškę prisidėti prie teatro meno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.