„Meistrai Didžiojoje“ pristatys Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatus

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) Didžiojoje salėje vasario 7-ąją pirmasis ciklo „Meistrai Didžiojoje“ vakaras skelbs akademijos 80-mečio jubiliejui skirto renginių maratono pradžią.

Saksofonininkas P. Vyšniauskas.<br>LMTA archyvas
Saksofonininkas P. Vyšniauskas.<br>LMTA archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 7, 2013, 8:06 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 10:44 AM

„80. Susitikimai su Akademija“ – visus metus įvairių sričių ir žanrų renginių ciklą lydėsiantis pavadinimas, kuriuo LMTA kvies visuomenę susipažinti su jaunaisiais talentais, prisiliesti prie pripažintų menininkų kūrybos, atrasti 80-metį švenčiančią akademiją kaip įdomių ir kūrybiškų susitikimų erdvę.

Kartu su LRT rengiamą „80. Susitikimai su Akademija“ programą pradės saksofonininko Petro Vyšniausko kūrybos vakaras, kurį ves muzikologas Viktoras Gerulaitis. Šie plačiajai visuomenei puikiai pažįstami meistrai kvies nusiteikti prasmingiems susitikimams su akademija visus 2013 metus.

„Smagu, kad su V. Gerulaičiu pradėsime „Meistrų Didžiojoje“ ciklą. Bus įvairių tikėtų ir netikėtų sprendimų – juk Viktoras nemėgsta kalbėti iš lapo. Aš taip pat groju užsimerkęs, tad galime pažadėti, jog bus daug improvizacijos. Bus žodis, garsas ir fortepijonas“, – vakaro detales atskleidė saksofonininkas P. Vyšniauskas.

„80. Susitikimai su Akademija“ atidarymo herojus saksofonininkas P. Vyšniauskas – Lietuvoje ir pasaulyje pripažintas džiazo muzikantas, saksofonininkas, klarnetininkas, LMTA Muzikos fakulteto Džiazo katedros docentas, Plungės garbės pilietis, Lietuvos muzikų sąjungos narys, Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino V laipsnio ordino kavalierius, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas.

Vasario–gegužės mėnesiais LMTA Didžiojoje salėje įvyks dar penki susitikimai su iškiliomis muzikos, kino ir teatro asmenybėmis: kino režisieriumi Audriumi Stoniu, pianistu Petru Geniušu, dirigentu Vaclovu Augustinu, dainininku Vladimiru Prudnikovu ir aktoriumi Vladu Bagdonu.

„Akademijoje dirba 27 Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatai, pelnę šį apdovanojimą už svarų indėlį į muzikos, teatro, kino menų raidą ir plėtrą, tad improvizacijų ir netikėtų posūkių klausytojai galės patirti ne tik pirmajame ciklo vakare“, – žadėjo LMTA meno prorektorė Ramunė Marcinkevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.