Operos solistą E. Montvidą Japonijoje nuo gerbėjų saugojo policija

Vasario 7-osios „Traviata“ Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro

Maestro Ch. Dutoit (kairėje) leido E. Montvidui pasijusti tikra žvaigžde.<br>Asmeninis archyvas
Maestro Ch. Dutoit (kairėje) leido E. Montvidui pasijusti tikra žvaigžde.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Andrikonytė

Feb 7, 2013, 8:26 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 10:44 AM

„Šį vaidmenį galima dainuoti nors visą gyvenimą, jei tik leidžia išvaizda ir balsas“, - įsitikinęs artistas. Jau gegužę jis pasirodys naujoje „Traviatos“ premjeroje Nanto teatre Prancūzijoje.

Tačiau šis sezonas Edgarui išskirtinis pirmiausia dėl tolimų kelionių ir naujo repertuaro.

Prieš atvykdamas į Lietuvą, jis gastroliavo šešiose pasaulio šalyse - prisistatė su įvairiais orkestrais Lenkijos, JAV, Belgijos, Japonijos, Italijos ir Prancūzijos publikai. Šie projektai buvo jo senų pažinčių tąsa arba viltingos partnerystės pradžia.

Garsus šveicarų dirigentas Charles Dutoit paskatino lietuvį išmokti Maurice'o Ravelio vienaveiksmės operos „Vaikas ir burtai“ partiją ir atlikti šį kūrinį bei Igorio Stravinskio „Lakštingalą“ su tarptautiniu dainininkų ansambliu ir Bostono simfoniniu orkestru JAV, o vėliau su Tokijo NHK simfoniniu orkestru Japonijoje.

„Pasijutau tikra žvaigždė“, - dalijosi tolimų kelionių įspūdžiais menininkas. Taip jį nuteikė ne tik muzikavimas su elitiniais kolektyvais, bet pirmiausia - japonų požiūris į klasikinę muziką ir jos atlikėjus. Mat po koncertų Tokijuje gastrolininkus nuo įkyrių gerbėjų saugojo policija, o autografų rinkėjai net kelias valandas jų laukė prie viešbučio!

Po sėkmingų debiutų Bostone ir Tokijuje Edgaras pakviestas dalyvauti naujame Ch. Dutoit projekte - dainuoti Karolio Szymanowskio operos„Karalius Rodžeris“ koncertinėje versijoje. Be to, solistas tikisi naujienų iš Niujorko „Metropolitan Opera“ ir Čikagos lyrinės operos, kur per gastroles dainavo perklausose.

Retu kūriniu Edgaras neseniai praturtino ir savo diskografiją. Jis įdainavo į kompaktinį diską su Briuselio teatro „La Monnaie“ orkestru prancūzų kompozitoriaus Alfredo Bruneau "Requiem". Orkestrui dirigavęs „La Monnaie“ vadovas Ludovicas Morlot pasiūlė Edgarui kią sezoną dainuoti šio teatro „Don Žuane“ Don Otaviją.

Kitą savaitę E.Montvido laukia dar viena svarbi scena - Amsterdamo„Concertgebow“. Čia jis dainuos operų ištraukas su britų sopranu Sally Matthews ir Paolo Carignani diriguojamu Nyderlandų filharmonijos orkestru.

Tačiau didžiausią garsenybių kompaniją solistui žada artėjantis  sugrįžimas į Londono „Covent Garden“ - šio teatro spektakliuose Edgaras dainuos po dešimtmečio pertraukos.

Simboliška, kad jis grįš į Giacomo Puccini „Kregždutę“, nuo kurios pradėjo karjerą Londone, o jo scenos partneriai šį kartą bus teatro pažibos - įnoringas rumunų sopranas Angela Gheorghiu ir amerikietis tenoras Charlesas Castronovo, spektaklius diriguos Marco Armiliato.

„Kregždutėje“ daugybę kartų dainavau Rugerą, o dabar debiutuosiu poeto, salonų liūto Prunjė vaidmeniu. Man jis įdomesnis - turėsiu kur pasireikšti“, - atskleidė E. Montvidas.

Dainininkas džiaugėsi, kad po vienuolikos „Kregždučių“ spektaklių ilgesniam laikui įstrigs Londone, nes rengsis savo pirmajam debiutui operetėje - „Šikšnosparniui“ Anglijos nacionalinėje operoje.

Lietuvoje šį sezoną paskutinieji Edgaro pasirodymai - vasarį ir kovą Vilniaus Kongresų rūmuose Jules'io Massenet „Verteryje“ bei vasarą Pažaislio festivalyje Antonino Dvorako "Stabat Mater".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Rusija pradėjo sausumos puolimą Charkive