A. Storpirščio herojaus haliucinacija – „Katedros“ Laurynas, „Išvarymo“ Vandalas

Ketvirtadienį  per „Kovos klubo“ vaidinimą Jaunimo teatro scenoje buvo suimprovizuotas epizodas, vertas įrašyti į linksmąją teatro istoriją. Per antrąjį veiksmą  Ainio Storpirščio vaidinamas pagrindinis herojus kalba apie savo vaizduotės miražą – tobulo kūno ir narsios dvasios Tailerį, Kovos klubo ir Destrukcijos projekto įkūrėją ir ideologą. Vido Bareikio režisuotame spektaklyje Tailerį vaidina iškart du aktoriai – Dovydas Stončius ir Vainius Sodeika.

Kovos klubo“ scenoje (iš kairės): du Taileriai (D. Stončius ir V. Sodeika) su pagrindiniu herojumi, kurį vaidina A. Storpirštis.<br>S. Sirutavičius
Kovos klubo“ scenoje (iš kairės): du Taileriai (D. Stončius ir V. Sodeika) su pagrindiniu herojumi, kurį vaidina A. Storpirštis.<br>S. Sirutavičius
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Oginskaitė, „Lietuvos ryto“ teatro apžvalgininkė

Feb 8, 2013, 6:53 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 7:39 AM

Kai ketvirtadienį A. Storpirštis prabilo, kad Taileris – jo haliucinacija, į sceną įėjo ne dviese, o trise: D. Stončius, V. Sodeika ir šelmiškai besišypsantis Marius Repšys, pastaraisiais sezonais išgarsėjęs kaip Vandalas ir Laurynas Oskaro Koršunovo spektakliuose „Išvarymas“ ir „Katedra“ Nacionaliniame dramos teatre.

M. Repšys „Kovos klube“ nevaidina, todėl jo improvizuotas pasirodymas šiame spektaklyje atrodė kaip sąmojinga citata, linkėjimai O. Koršunovui ir visam Nacionaliniam dramos teatrui. Be to, prasmingas vaizdas: Laurynas ir Vandalas atsiduria amerikiečio Chucko Palahniuko aprašytame Kovos klube, kur kaunantis įgyjama ne tik randų, bet ir drąsos bei pasitikėjimo.

Gal šita juokais įgyta patirtis suteiks Laurynui (personažui – ne aktoriui!) daugiau pasitikėjimo, kai teks žodžiais susikauti su vyskupu Masalskiu Justino Marcinkevičiaus dramoje. Nes pilkas aktoriaus džemperis ir santūrumas labiau asocijavosi su „Katedros“ Laurynu nei su treninguotu Vandalu Mariaus Ivaškevičiaus pjesėje.

Trijų Tailerių pasirodymas truko tik akimirką, bet laisva V. Bareikio „Kovos klubo“ struktūra leidžia tokius netikėtumus. Ypač turint omeny tai, ką A. Storpirščio herojus pasakoja apie anarchisto Tailerio išdaigas: neva dirbdamas kino mechaniku jis įklijuodavo į nekaltus animacinius filmukus po trumpą kadrą iš pornografinio filmo. Arba dirbdamas padavėju prestižiniame viešbutyje prišlapindavo į prašmatnių pietų sriubą.

Penktadienio vakarą A. Storpirštis ir M. Repšys vėl susitiks scenoje, tik šįkart Nacionalinėje, ir tai joks netikėtumas: abu vaidina „Išvaryme“, o jų pašnekesys antrajame veiksme – viena smagesnių „Išvarymo“ improvizacijų, taip pat verta linksmosios teatro istorijos, kurios, deja, niekas nefiksuoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.