„Bohemiečiai“ ragina siųsti meilės laiškus

„Bohemiečiai“, virtę Vilnius miesto opera, neiššvaistė kūrybiškumo ir stebina publiką naujomis meninėmis akcijomis. Įkvėpti operos „Verteris“, kuri vasario 26, 28 ir kovo 2 dienomis bus rodoma sostinės Kongresų rūmuose, meilės istorijos, menininkai kviečia šį mėnesį skirti mylimiesiems, o dar svarbiau – meilės prisipažinimams, taip tinkamiems artėjant Šv. Valentino dienai.

Sostinės Gedimino prospekte praeivių dėmesį traukė gyvosios skulptūros.<br>Vilniaus miesto operos archyvas
Sostinės Gedimino prospekte praeivių dėmesį traukė gyvosios skulptūros.<br>Vilniaus miesto operos archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 10, 2013, 4:34 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 5:50 AM

Prisipažinimams buvo skirta šeštadienio akcija. Sostinės Gedimino pr. 12 įsikūrusio „Omnitel“ salono lange buvo galima išvysti kaspinu sujungtas gyvas skulptūras - kas valandą vis naują porą, švenčiančią ateinančią meilės dieną bei pozuojančią vilniečiams bei miesto svečiams.

Čia prie „bohemiečių“ prisidėjo būrys studentų, sutikusių dalyvauti meninėje akcijoje. Praeiviai sykiu galėjo iš arti pamatyti dizainerio Juozo Statkevičiaus specialiai operai „Verteris“ kurtų kostiumų ekspoziciją.

Vis dėlto pagrindiniu akcentu tapo nemokamai dalijami atvirukai su „bohemiečiams“ dovanotomis trijų garsių fotagrafų nuotraukomis. Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Romualdo Požerskio nuotraukoje užfiksuoti jo paties vaikai dar prieš trisdešimtį metų.

Ramūno Danisevičiaus šelmiška nuotrauka įamžino netikėtai užkluptus įsimylėjelius, įsitaisiusius ant lietuvių literatūros klasikės rašytojos Žemaitės paminklo.

Londone gyvenančio ir kuriančio Roko Darulio dovanota nuotrauka priklauso jo sukurtam toleranciją skatinančiam ciklui, kurioje visi galėjo nesunkiai atpažinti dainininkę Jazzu.

Tokius skirtingus, kievieno skoniui pritaikytus atvirukus gavę praeiviai tuoj pat galėjo iš karto užpildyti ir išsiųsti mylimam žmogui. Nespėjusius to padaryti per akciją „bohemiečiai“ nuramina - jos platinamos ir su šeštadieniniu dienraščio „Lietuvos rytas“ numeriu bei didžiuosiuose Lietuvos pašto skyriuose. Be to, atvirukai jau pasiekė ir elektroninį formatą - juos bus galima nemokamai siųsti ir internetu.

Ir tai dar ne viskas. Prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ nustebino dar viena akcija - čia įsimylėjėliai gulėjo didžiuliame lizde. Kaip ir Gedimino prospekte, čia jiems netrūko praeivių dėmesio bei kartu įsiamžinti panorusių smalsuolių.

Vasario 14 dieną nuo 15 iki 18 val. visi kviečiami rinktis prie Žemaitės paminklo Gedimino prospekte ir nemokamai įsiamžinti nuotraukoje. Jei ne atkartoti R. Danisevičiaus užkluptą porelę, tai bent įteikti mylimam žmogui dar vieną netikėtą sustabdytos akimirkos dovaną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?