Vasario 16-ąją - V. Augustino „Maldos už Tėvynę“ premjera

Kasmet Lietuvos kompozitoriai Vasario 16-osios proga sukuria specialų kūrinį. Šiemet Nacionalinėje filharmonijoje įvyks kompozitoriaus Vaclovo Augustino specialiai Valstybės atkūrimo dienai parašyto kūrinio „Malda už Tėvynę“ premjera. Už bilietus surinktos lėšos bus skirtos talentingiems jauniesiems muzikams remti.

Kompozitorius V. Augustinaas.<br>LNF archyvas
Kompozitorius V. Augustinaas.<br>LNF archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 11, 2013, 2:15 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 4:24 AM

Paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo dienos Filharmonijos scenoje susirinks Lietuvos kolektyvai – Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Juozas Domarkas), Kauno Valstybinis choras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Petras Bingelis) ir Vilniaus miesto savivaldybės kamerinis choras „Jauna muzika“ (meno vadovas ir vyr. dirigentas V. Augustinas). Skambiu tenoru šventinį renginį papuoš solistas Merūnas Vitulskis, solo dainuos koncertinėje Lietuvos scenoje visu grožiu pradedantys skleistis sopranai Milda Baronaitė ir Lina Dambrauskaitė. Koncertą diriguos maestro Modestas Pitrėnas. Renginį ves aktorius Vytautas Rumšas.

Koncerte skambės lietuvių kompozitorių – Juozo Gruodžio, Algirdo Martinaičio, Eduardo Balsio, Vytauto Miškinio, Aleksandro Kačanausko, Balio Dvariono, Arvydo Malcio, V. Augustino kūriniai. V. Augustino „Malda už Tėvynę“ dviem sopranams, dviem chorams ir orkestrui sukurta specialiai šiai iškilmingai progai ir bus atlikta pirmą kartą.

V. Augustino reikšmingiausią kūrybos dalį sudaro chorinė muzika. Kompozitoriaus vardas siejamas ir su roko grupėmis, kuriose jis grojo ir dainavo. Tai - „Saulės laikrodis“ ir „Antis“. Po pastarosios grupės atsikūrimo 2007 m. toliau dalyvauja jos veikloje kaip klavišininkas ir muzikos autorius.

Naujausia V. Augustino premjera – 2012–2013 m. rašyta vokalinė-instrumentinė kompozicija „Malda už Tėvynę“ dviem sopranams, dviem chorams ir simfoniniam orkestrui, kurio tradicinę sudėtį papildo lietuviško instrumento tembras – kanklės (atlikėja Aistė Bružaitė) ir savitą atspalvį mušamųjų skambesiui suteikianti paruošto fortepijono partija. Kūrinyje panaudoti tekstai iš psalmių, šv. Augustino „Išpažinimų“, lietuvių ir amerikiečių poezijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.