Knygų mugėje - pirmoji Lietuvoje filosofinė knyga apie vaizduotę

Šių metų knygų mugėje Vilniaus universitetas pasiūlys intelektualią naujieną – pirmąjį Lietuvoje filosofinį veikalą apie vaizduotę. Dėstytojo ir rašytojo Kristupo Saboliaus veikalas „Įnirtingas miegas“ diskutuoja tiek su klasikiniais mąstytojais, tiek su šiuolaikiniais autoriais, pateikdamas originalią viziją retai teoriniuose svarstymuose nagrinėjama tema.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-13 07:19, atnaujinta 2018-03-12 01:24

„Įnirtingą miegą“ pradėjau rašyti prieš daugiau nei dešimt metų. Knyga radosi iš noro suprasti vaizduotę – įdomiausią mums suteiktą galią. Pasaulyje, kuriame vaizdai seniai reiškia kur kas daugiau nei žodžiai, ši tema man atrodo svarbi kaip niekada“, – savo mokslinę monografiją pristato pats autorius.

Knygoje gausu teorinės intrigos ir įvairialypės medžiagos – pasitelkiami pavyzdžiai ne tik iš filosofijos, bet ir meno, literatūros, kino, psichologijos ar medicinos. Knygos pavadinimas - aliuzija į garsųjį Noamo Chomsky sakinį „Bespalvės žalios idėjos įnirtingai miega“, kurį interpretuodamas K. Sabolius iš naujo kelia klausimą apie paradoksą, atskleidžiantį susipynimą tarp tikrovės ir iliuzijos.

Kaip teigia profesorius Arvydas Šliogeris, „didžiulė erudicija leidžia į šį klausimą pažvelgti tikrai visapusiškai. K. Sabolius sugeba į vientisą audinį labai subtiliai sujungti savo paties originalius teorinius apmąstymus su kitų autorių darbų analize, kritika ir polemika, kuri visada korektiška, pagrįsta ir produktyvi, t.y. pasiūlanti kartais netikėtą, bet svarią ir įdomią intuiciją“.

Knygos pristatymas Vilniaus knygų mugėje – vasario 23 d., šeštadienį, 15 valandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.