Valentino dieną artistai dovanos indišką meilę

Gyčio Ivanausko teatro (GIT) šokėjai ir aktoriai šiais metais Valentino dieną pradėjo švęsti labai anksti – nuo pirmos spektaklio  „BollyWood“ repeticijos. Vasario 14 dieną į spektaklio premjerą susirinkusiems žiūrovams turėtų netrūkti nei meilės, nei gerų emocijų, nei spalvingų indiškų motyvų šokių.

Epizodas iš šokio spektaklio "BollyWood".<br>N. Bierancas
Epizodas iš šokio spektaklio "BollyWood".<br>N. Bierancas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 13, 2013, 12:23 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 12:44 AM

Choreografui G.  Ivanauskui įgyvendinti naujausio spektaklio sumanymus padėjo dizaineris Robertas Kalinkinas, muzikantas ir prodiuseris Viktoras Diawara, būrys šokėjų ir aktorių, tarp kurių  - Eglė Mikulionytė, Irina Nazarenko, Simona Pakučionytė, Evaldas Taujanskis ir pats G. Ivanauskas.

„Indai sako, kad mes turime baletą, o jie turi indiškus šokius, kurie yra jų šokių klasikos pagrindas. Indų vaidyba irgi labai skiriasi nuo mūsų. Kad ir kaip keista būtų,  tai, kas mums atrodo pervaidinta,  indams yra subtilus žvilgnis, rodantis, pavyzdžiui, susidomėjimą, kurį net akla bobutė iš kito kambario pamatytų ir suprastų“, - indų šokių subtilybes atskleidė šokėja I. Nazarenko.

Spektaklio garso takelį sukūręs V. Diawara pripažino, kad sunkiausia buvo atrasti muzikos balansą, nes  spektaklyje "BollyWood" yra nemažai kičo.

„Muzika nuotaikinga, primins Bolivudo filmus. Bus šiek tiek mano naujos kūrybos, kuri susipins su žinomų indiškų dainų aranžuotėmis ar perdirbiniais“, - sakė V. Diawara.

Ne viename GIT spektaklyje vaidinantis šokėjas E. Taujanskis patikino, kad spektaklyje „BollyWood“ svarbiausia  ne šokiai, o aktorių ir šokėjų perteikiamas pozityvumas, teigiamos emocijos.

„Nors šokio spektaklyje daug, jis tampa tarsi prieskoniu perteikiant pasakojamą istoriją, padeda atitrūkti nuo tikrovės“, - apie būsimą premjerą pasakojo E. Taujanskis.

G.  Ivanauskas savo naujuoju darbu žiūrovus bandys sužavėti jausmingais šokiais, spalvingais kostiumais, muzika ir, žinoma, indiška meile.

Premjeros:

Vasario 14 d. 19 val. Vilnius, Teatro arena.

Vasario 15 d. 19 val. Klaipėdos žvejų rūmai.

Vasario 21 d. 18 val. Kaunas, Girstučio kultūros centras.

Vasario 23 d. 18 val. Šiaulių kultūros centras

Kovo 28 d. 18 val. Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.