Kompozitorius G. Gelgotas kviečia klausytis savo naujos simfonijos internete

"Aš visada norėjau atpratinti žmones bijoti žodžių „šiuolaikinė muzika“, - prisipažino 26 metų kompozitorius ir dirigentas Gediminas Gelgotas. Jis ką tik į „YouTube“ interneto svetainę įdėjo savo pirmosios didelės simfoninės partitūros fragmentą, aranžuotą jo vadovaujamam ansambliui „NI&Co“. Tai įdomus techno- ir minimalistinės muzikos mišinys su vokalu, kartojančiu frazę: „Everyday (I) buy a lot of things. Everyday (I) buy more and more...“ (Kasdien (aš) perku daug daiktų. Kasdien (aš) perku vis daugiau“).

Kompozitorius G. Gelgotas.<br>Asmeninis archyvas
Kompozitorius G. Gelgotas.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Austė Radžiūnaitė

2013-02-15 17:26, atnaujinta 2017-10-19 03:44

„Nuo praėjusio rudens keliauju išliedamas savo potyrius muzikoje. Nėriau į naujus vandenis – tai labai jaudina!“ – džiaugėsi menininkas .

Savo pirmąją originalią simfoniją „Everyday More“ dviem balsams ir orkestrui Gediminas užsimojęs parašyti per šiuos metus. „Tai emocionalus, intelektualus ir kartu iracionalus kūrinys aktualia socialinio gyvenimo tema“, - apibūdino darbą autorius.

Simfoniją lietuviui užsakė Baltijos jaunimo filharmonijos orkestro vadovas, žymios estų dirigentų dinastijos atstovas Kristjanas Jaervi, tapęs G. Gelgoto ir jo įkurto ansamblio globėju.

Pernai K. Jaervi diriguojamas Baltijos jaunimo filharmonijos orkestras pristatė G. Gelgoto kūrinio „Never Ignore the Cosmic Ocean“ naują versiją festivalyje „Young Euro Classics“. Didžiulis muzikantų būrys Berlyno „Konzerthaus“ salėje ją atlikdamas ne tik grojo, bet ir dainavo, kalbėjo, judėjo. Berlyno leidinys „Neue Musikzeitung“ pavadino premjerą sensacija.

Šiemet ši kompozicija bus pakartota Maskvos, Varšuvos, Estijos festivaliuose ir Šlėzvigo-Holšteino festivalyje Vokietijoje. O G. Gelgoto naujo simfoninio kūrinio premjera numatyta 2015 metais. Netrukus autorius įdės į internetą jos vaizdo fragmentą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.