Spalvingus „Tėčio pasakos“ nuotykius seka animacija ir čia pat vaidinantys aktoriai

Animacinis spektaklis vaikams „Tėčio pasaka“ penktadienio vakarą priviliojo į sostinės  "Menų spaustuvę" tiek daug įvairaus amžiaus žiūrovų, kad fojė ūžte ūžė. Štai tokia kūrybinės studijos „PetPunk“ ir teatro laboratorijos „Atviras ratas“ idėjos trauka.

Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Oginskaitė

2013-02-16 16:07, atnaujinta 2018-03-11 19:01

Juodojoje salėje vos tilpo visi, susirinkę pažiūrėti „Tėčio pasakos“. Net vienas garbingiausių Tėčių – Aidas Giniotis, režisierius, Keistuolių teatro įkūrėjas, „Atviro rato“ aktorių mokytojas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Vaidybos ir režisūros katedros vedėjas, – sėdėjo ant laiptelių, nes daugiau vietos jam neatsirado.

Panašios idėjos lietuvių scenoje turbūt dar nebuvo: „Tėčio pasaka“ sieja nufilmuotus animacinius vaizdus ir čia pat gyvai vaidinančius aktorius. „PetPunk“ – tai Andrius Kirvela ir Gediminas Šiaulys, kuriantys animaciją. Kartu su teatro laboratorijos „Atviras ratas“ aktoriais jie sugalvojo „Tėčio pasakos“ siužetą, labai patogų animacijai scenoje.

Tai šiuolaikinė pasaka apie nuolat užimtą Tėtį (Justas Tertelis), kuris kasdien turi „darbų kalnus, rūpesčių marias“. Susikūprinęs ir susiraukęs priešais kompiuterį, jis niekada neranda laiko pažaisti su savo dukterimi Urte (Benita Vasauskaitė). O kai žaisti nusiteikusiam vaikui trūksta partnerio, jį atveda vaizduotė.Todėl Tėčio ir Urtės namuose pasirodo fantastinis personažas (Giedrius Kiela), kurio vardą gali ištarti tik vaikas.

Visas spektaklis – Tėčio nuotykiai dukros vaizduotės šalyje. Joje laksto šviesūs pasiutėliai su bumbulais ant galvų (kostiumai Linos Pliuraitės), o jų kalba – burbuliavimas. Tėtis tos kalbos nesupras, kol pats nepradės žaisti.

Dekoracijos – baltos formos, kurias lengva perstatinėti it vaikiškas kaladėles. Jos tampa ekranais ir, skambant smagiai Vytauto Leistrumo muzikai, ant jų sukasi ratai, raibuliuoja vanduo, driekiasi kelias, atsiranda pilys. Čia pat sceną perbėgęs personažas sumažėja arba padidėja, jei jis rodomas animuotame vaizde.

„Tėčio pasakoje“ sukurta nuostabių reginių, gražių ir sąmojingų scenų. Tarsi bijant, kad vien vaizdų ir judesių vaikai gali nesuprasti, Tėčio komentarai skamba ir iš įrašo, aktoriai gyvai kalbasi scenoje. Jeigu ilgainiui dauguma tų begalybės žodžių nubyrėtų, būtų dar gražiau, o pasakos moralas – tėčiai, žaiskite su vaikais – tikrai neprapultų.

Artimiausi „Tėčio pasakos“ vaidinimai sostinės "Menų spaustuvėje" - kovo 10 ir 17 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.