J. Roždestvenskaja Vilniuje pasakos ir apie savo tėvą poetą R. Roždestvenskį

Tarptautinio žiniasklaidos klubo „Formatas A3“ kvietimu Vilniuje lankysis Jekaterina Roždestvenskaja – žinoma žurnalistė, fotomenininkė, vertėja, žurnalo  „7 dnej“  vyriausioji redaktorė, be to, milijonų skaitytojų mylimo poeto Roberto Roždestvenskio duktė. Vasario 28 dieną ji dalyvaus viešame susitikime tema „Mūsų gyvenimo poezija ir proza“. 

Žurnalistė, fotomenininkė, vertėja J. Roždestvenskaja.<br>Asmeninis archyvas
Žurnalistė, fotomenininkė, vertėja J. Roždestvenskaja.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-19 20:59, atnaujinta 2018-03-11 12:59

J. Roždestvenskaja iš savo garsiojo tėvo paveldėjo ne tik išvaizdą, bet ir charakterio bruožus,  požiūrį į gyvenimą. Kad ir ko ji imtųsi  gyvenime, viską daro talentingai ir įkvėptai, labai dažnai gyvenimo prozą paversdama tikra poezija.

O ėmėsi ji daug ko.  Baigusi Maskvos valstybinį tarptautinių santykių institutą,  dirbo Valstybinėje televizijoje, paskui vertė grožinę literatūrą iš anglų ir prancūzų kalbų, keletą metų  rūpinosi  savo sūnų auklėjimu, o 1998-aisiais visus nustebino iš namų šeimininkės staiga tapdama fotomenininke. Ir  ne bet kokia!   

Jos projektas „Privati kolekcija“, sudaryta iš žinomų tapybos meistrų kūrinių, bet su mūsų amžininkų veidais, visuomenėje sukėlė tikrą audrą.   Paskui  kūrė  seriją „Gražiausi pasaulio žmonės“,  kurios iniciatoriumi tapo  žurnalas „7 dnej“.   J. Roždestvenskaja sukūrė  30 įvairių fotoprojektų, daugiau kaip 2500 žinomų darbų, surengė 75 parodas,  tapo  už moterų laimėjimus skiriamos Rusijos verslo ir verslininkystės akademijos premijos „Olimpija“ laureate, Rusijos dailės akademijos garbės nare. 2012 metais J. Roždestvenskaja tapo žurnalo“7 dnej“ vyriausiąja redaktore.    

Klubo „Formatas A3“ viešnia Vilniuje žadėjo papasakoti apie savo kūrybinius principus ir požiūrį į gyvenimą,  apie žinomus Rusijos žmones, kuriuos įamžino savo darbuose, taip pat apie tai, kokių galimybių atsiskleisti  turi jauni šiuolaikinės spaudos žurnalistai. Ji papasakos  apie savo garsųjį tėvą poetą R. Roždestvenskį, jo ilgametę draugystę su  lietuvių grafiku Stasiu Krasausku.   

Susitikimas vyks vasario 28 dieną Vilniuje, „Šarūno“ viešbučio konferencijų salėje (Raitininkų g. 4).  Pradžia -17 val. 30 min. Į susitikimą kviečiami žurnalistai, fotografai, dailininkai, dizaineriai, aukštųjų mokyklų dėstytojai ir studentai, mokytojai ir vyresniųjų klasių moksleiviai, tiesiog J. Roždestvenskajos kūrybos gerbėjai. Renginio metu  bus bendraujama lietuvių ir rusų kalbomis. 

Įėjimas laisvas, prieš tai būtinai užsiregistravus tel. +370 607 36477 arba  e-mail: formatasa3lt@gmail.com Norintieji iš anksto pateikti klausimus viešniai gali tą padaryti klubo „Formatas A3“ tinklalapyje: www.format-A3.ru

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.