Lenkų leidėjai kvies kurti komiksus apie kates

Lenkų komiksai  Vilniaus knygų mugėje, nuotaikingi susitikimai, spalvingos parodos bei kūrybinės dirbtuvės, naujų lietuvių kalba išleistų lenkų knygų pristatymai - Lenkijos institutas siūlo susipažinti su spalvinga lenkiška programa ir aplankyti ne vieną įdomų renginį.

Visas mugės dienas lankytojai kviečiami į parodą „Lenkų komiksai – istorijos debesėliuose“.
Visas mugės dienas lankytojai kviečiami į parodą „Lenkų komiksai – istorijos debesėliuose“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 19, 2013, 12:25 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 2:07 PM

Visas mugės dienas lankytojai kviečiami į parodą „Lenkų komiksai – istorijos debesėliuose“, kuri parengta bendradarbiaujant su tarptautinio Lodzės komiksų ir žaidimų festivalio rengėjais. Parodoje pristatoma lenkų komiksų meno istorija, kurią atspindi trijų kartų komiksų kūrėjai: nuo klasikų, pripažintų viduriniosios kartos autorių iki nepaprastai talentingų jaunųjų kūrėjų.

Šeštadienį visi norintys kviečiami ne tik pasižvalgyti, bet ir gyvai pabendrauti su komiksų kūrėjais bei tarptautinių komiksų festivalių atstovais.

Lenkijos institutas kartu su leidykla „Kitokia grafika“ kviečia į nuotaikingą paskaitą apie kates ir lenkų komiksus. Joje Michałas Słomka, CENTRALA (Central Europe Comics Art) komiksų leidėjas bei festivalių rengėjas, pristatys intriguojančią ir iš pirmo žvilgsnio marginalią temą – katės vaidmenį lenkiškoje komiksografijoje. Taip pat šeštadienį mugės lankytojai galės susitikti ir pabendrauti su Tarptautinio Lodzės komiksų festivalio atstovais bei komiksų kūrėjais – Adamu Radoniu, Piotru Kasińskiu, Katarzyna Tośta bei Ewa Stępień.

Lenkijos institutas ir „Kitokia grafika“ pakvies visus norinčius kurti savo grafinį pasakojimą ir dalyvauti komiksų kūrybinėse dirbtuvėse. Dirbtuves ves charizmatiškas menininkas iš Lenkijos – Michałas Rzecznikas. Šeštadienį vyksiančių dirbtuvių dalyviai senovine spausdinimo mašinėle kurs ziną (žurnalą), kurį čia pat ir daugins.

 Sekmadienį, Šeimos dieną, menininkas bendraus su mažaisiais knygų mugės lankytojais ir padės jiems sukurti savo komiksą.

Nors pagrindinis dėmesys šių metų knygų mugėje bus sutelktas į komiksus, netruks ir kitų lenkiškų akcentų: Lenkų literatūros mėgėjus pakviesime į naujų lietuvių kalba išleistų T. Orłowskio ir  B. Gruszkos-Zych knygų pristatymus. Vasario 23-ąją Lietuvių literatūros vertėjų sąjunga iškilmingai paskelbs 2013 metus lenkų literatūros metais.

Prieš 150 metų vykusio 1863 metų sukilimo atgarsius primins vaidybinis filmas „Ištikimoji upė“ (1983 m. rež. T. Chmielewski).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?