Skaidrus kaip varpelis G. Davidčukos sopranas suskambės „Verteryje“

Vasario 26-ąją į sostinės Kongresų rūmus grįžtantis Jules'io Massenet „Verteris“ žada nustebinti publiką naujais muzikiniais ir psichologiniais niuansais.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Andrikonytė

Feb 24, 2013, 8:46 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 4:13 AM

Pagrindinių operos vaidmenų kūrėjai Edgaras Montvidas (Verteris) ir Liora Grodnikaitė (Šarlotė) prisipažino per ketverius metus, praėjusius nuo pirmųjų Dalios Ibelhauptaitės režisuotų „Verterio“ spektaklių, ėmę kitaip žvelgti į gyvenimą bei šio emocingo kūrinio personažus. Tai gali suteikti operai visiškai naujų spalvų.

Tačiau didžioji artėjančių spektaklių staigmena – Šarlotės sesers Sofi vaidmenį pirmą kartą Vilniaus scenoje kursiantis 30 metų latvių sopranas Gunta Davidčuka. Neseniai šios solistės vokalinis ir aktorinis talentas ryškiai suspindo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto operetėje „Šikšnosparnis“, kurioje Gunta sukūrė žavią, žaismingą Adelę.

„Muzikinio teatro scena mane ypač traukia dėl to, kad joje galiu pasireikšti kaip aktorė - perteikti vaidmenis ne tik balsu“, - prisipažino Gunta. Mat šiai solistei puikiai sekasi ir kamerinės muzikos scenoje, be to, ji kviečiama dainuoti vokaliniuose simfoniniuose veikaluose.

Neseniai G. Davidčuka atliko Benjamino Britteno dainų ciklą balsui ir styginiams „Les Illuminations“ su orkestru „Sinfonietta Riga“ Latvijoje. Greitai su šiuo kolektyvu ji dainuos Rygoje Witoldo Lutoslawskio ciklą sopranui ir orkestrui „Chantefleurs et Chantefables“.

„Iki šiol Rygoje turėjau daugiau darbo negu Vilniuje, nors gyvenu Lietuvoje, - pasakojo dainininkė, baigusi magistrantūros studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorės Reginos Maciūtės klasėje. - Jau ketverius metus važinėju tarp Vilniaus ir Rygos.“

Skaidrus, šviesus Guntos sopranas, sceninis paslankumas idealiai tinka nerūpestingai „Verterio“ Sofi. Nenuostabu, kad dainininkė jau kūrė šį personažą Rygos ir Stokholmo operose.

G. Davidčuka nuo pat pirmos repeticijos pritapo ir Vilnius miesto operos trupėje. „Šio „Verterio“ režisierė suteikia naujų minčių ir impulsų, siūlo pažvelgti į herojų aistros dramą tarsi iš kitos pusės. Todėl dirbti su šio spektaklio kūrėjais tikrai įdomu, - dalijosi repeticijos įspūdžiais artistė. - Aš iš karto pajutau, kad esu tarp kūrybingų žmonių, kurie nesistengia automatiškai atkurti to, kas buvo.“

„Verterio“ spektakliai Kongresų rūmuose bus rodomi vasario 26 ir 28 bei kovo 2 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.