Kino klubas supažindina su operatoriaus A. Kemežio kūryba

Kinematografininkų sąjungoje ketvirtadieniais veikia Kino klubas. Šiandien, vasario 28-ąją, 18 val. vakaras, skirtas operatoriaus Audriaus Kemežio kūrybai. Bus parodytas jo nufilmuotas Dovilės Gasiūnaitės filmas „Narcizas“. Įėjimas laisvas.

Daugiau nuotraukų (1)

Justina Jurgaitytė

Feb 28, 2013, 1:08 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 9:33 PM

Keturiasdešimtmetis A. Kemežys – vienas įdomiausių ir produktyviausių lietuvių kino operatorių, su kuriuo dirba beveik visi šiandien kuriantys režisieriai. Tarp įsimintiniausių A. Kemežio darbų - Arūno Matelio filmas „Prieš parskrendant į rojų“, Audriaus Stonio „Ūkų ūkai“, „Raminas“, „Varpas“, Giedrės Beinoriūtės „Balkonas“, „Pokalbiai rimtomis temomis“, Giedrės Žickytės „Baras“, „Kaip mes žaidėme revoliuciją“.

Tai tik maža dalis A. Kemežio nufilmuotų kūrinių, už kuriuos jis įvertintas Kinematografininkų sąjungos prizu, „Sidabrine gerve“, yra pelnęs nemažai tarptautinių festivalių apdovanojimų.

Šiandien rodomas D. Gasiūnaitės filmas „Narcizas“ – šiuolaikinė antikinio mito apie save įsimylėjusį Narcizą versija. Filmo herojus Teodoras yra gražus, viskuo apdovanotas ir savo vertę suvokiantis styginių kvarteto violončelininkas. Jis traukia žmones, jis juos žaloja, bet vis tiek jam neįmanoma atsispirti.

Teodorą vaidina graikų violončelininkas Amvrosios Vlachopoulos, jo žmoną - Asmik Grigorian, meilužę – JAV muzikantė Susanna Perry Gilmore, bičiulį kompozitorių – aktorius Sigitas Šidlauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.