Miuziklas „Žemės paukščiai“ keliaus per Lietuvą

Praėjusių metų rudenį didžiųjų Lietuvos miestų publikai pristatytas miuziklas „Žemės paukščiai” pradeda pavasario gastroles per Lietuvą. Bus parodyti 7 spektakliai, pirmasis -- jau šį penktadienį, kovo 1-ąją, Ukmergėje. Vėliau miuziklą pamatys Kelmės, Varėnos, Pagėgių, Ignalinos, Anykščių ir Birštono žiūrovai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2013, 10:13 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 9:58 PM

Valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“ pastatytame spektaklyje pagal lietuvių literatūros klasiko Petro Cvirkos romaną „Meisteris ir sūnūs“ dalyvauja per 50 ansamblio „Lietuva“ muzikantų, šokėjų, dainininkų ir choro artistų, o pagrindinius vaidmenis kuria dainininkai  Liudas Mikalauskas, Deivydas Norvilas (Deivis) ir Ramūnas Urbietis. Tragikomiškas siužetas, puiki muzika, temperamentingi šokiai, autentiški tautiniai kostiumai, įspūdingos masinės scenos, moderni scenografija ir per kraštus besiliejantis lietuvių liaudies humoras patiks ir senjorams, ir moksleiviams.

Išskirtinio žavesio spektakliui suteikia tautinių instrumentų orkestras, kuriame grojama tik lietuvių liaudies instrumentais – birbynėmis, kanklėmis, lamzdeliais, ragais, skudučiais, skrabalais, tabalais,  ožragiais, molinukais, Labanoro dūdomis ir gausybe mušamųjų. Orkestro dirigentai – Vytautas Lukočius ir Egidijus Kaveckas.

1976 m. Kauno muzikiniame teatre pastatytas Algimanto Bražinsko ir Antano Drilingos miuziklas „Pagramančio šnekučiai“ buvo vienas pirmųjų šio žanro spektaklių Lietuvoje ir akimirksniu išpopuliarėjo. Praėjus daugeliui metų ansambliui „Lietuva“  su režisieriumi Nerijumi Petroku, scenografe Daiva Petrulyte ir choreografu Alfredu Kondratavičiumi pavyko šiuolaikiškai interpretuoti kūrinį ir suteikti jam naują gyvenimą XXI amžiuje.

Satyrinė tragikomedija, kurios veiksmas vyksta praėjusio šimtmečio pradžioje, pasakoja apie kaimo amatininkus, du draugus meisterį Deveiką ir siuvėją Krizą. Jiems būdingas optimistiškas požiūris į gyvenimą, puikus humoro jausmas, laki vaizduotė, linksmumas, kūrybiškumas, nagingumas, kova už laisvę ir neapykanta priespaudai.

„Triumfo arkos“ nugalėtojas L. Mikalauskas puikiai sukūrė auksarankio meisterio Deveikos vaidmenį, linksmuolį siuvėją Krizą įkūnija nesutramdomas D. Norvilas (Deivis), o knygnešio Jono Deveikos personažą įtikinamai vaidina operos solistas baritonas R. Urbietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.