Lietuviškas filmas „Artimos šviesos“ vainikuos kino festivalį Kanadoje

Kanadoje rodomas lietuvių režisieriaus Igno Miškinio vaidybinis filmas „Artimos šviesos“. Vasario 28 dieną šio filmo seansas buvo Otavoje, kur vyksta 3-iasis Baltijos-Šiaurės šalių filmų festivalis „ Bright Nights“.

Daugiau nuotraukų (1)

Justina Jurgaitytė

Mar 5, 2013, 2:31 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 1:59 PM

Kovo 10 dieną “Artimos šviesos” bus rodomos Kvebeko sinematekoje Monrealyje. Numatyta, kad filmas ir užbaigs “Bright Nights” festivalį. Tai jau vienuoliktas festivalis, kuriame dalyvauja  “Artimos šviesos”.

„Artimos šviesos“ - tai urbanistinis kelio filmas apie du vyrus ir moterį, kuriuos suartina vienos nakties klajonė automobiliu miesto gatvėmis. Laura, Tadas ir Linas yra vieniši, didmiesčio rutinos nukamuoti žmonės, išsiilgę artumo, romantikos ir nuoširdumo. Tam jie ir išsigalvoja rizikingus naktinio pasivažinėjimo ritualus.

Scenarijų parašė pats filmo režisierius I. Miškinis, vaidino Jonas Antanėlis, Julia Maria Kohler ir Dainius Gavenonis, o nufilmavo Rolandas Leonavičius. Filmą prodiusavo lietuvių kino gamybos kompanija „Tremora“ ir „Dagstar Film“ (Vokietija).

Kaip geriausias 2009 metų lietuvių filmas „Artimos šviesos“ yra pelniusios „Sidabrinę gervę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?