Geriausia „Kino pavasario“ aktorė laimės kelionę į Paryžių

Jurga Jutaitė, Severija Janušauskaitė ir Valda Bičkutė – tai trys lietuvių aktorės, kurių talentas pastaraisiais metais ryškiausiai atsiskleidė kino ekrane. Tad artėjantis festivalis „Kino pavasaris“ paskelbė jas pretendentėmis į geriausios lietuvių kino aktorės titulą.

Pretendentės į geriausios lietuvių kino aktorės titulą (iš kairės): J. Jutaitė, S. Janušauskaitė, V. Bičkutė .<br>„Kino pavasario“ archyvas
Pretendentės į geriausios lietuvių kino aktorės titulą (iš kairės): J. Jutaitė, S. Janušauskaitė, V. Bičkutė .<br>„Kino pavasario“ archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Justina Jurgaitytė

2013-03-06 11:46, atnaujinta 2018-03-10 12:44

„Geriausia aktorė renkama ne viename užsienio festivalyje ir džiugu, kad ši graži ir prasminga tradicija Vilniuje taip pat sulaukia dėmesio ir kino mėgėjų palaikymo,“ - sakė festivalio „Kino pavasaris“ direktorė Vida Ramaškienė.

„Nuo studijų laikų „Kino pavasariui“ jaučiu begalinę meilę“, - šypsojosi filmo „Tyli naktis“ žvaigždė Valda Bičkutė, didžiuodamasi, kad tapo viena šio festivalio išrinktųjų.

Kristinos Buožytės filme „Aurora“ pagrindinį vaidmenį atlikusi Jurga Jutaitė vienintelė iš trijų šiemečių pretendenčių nėra studijavusi aktorystės, tačiau jau vaidino trijuose filmuose. J. Jutaitės atradėjas – režisierius Kristijonas Vildžiūnas, pakvietęs ją vaidinti filmuose „Aš esi tu“ ir „Kai apkabinsiu tave“.

Severija Janušauskaitė įspūdingai suvaidino pagrindinį vaidmenį Sauliaus Drungos filme „Anarchija Žirmūnuose“, ką tik nusifilmavo Maskvoje, režisierės Anos Melikyan filme „Žvaigždė“, kur taip pat sukūrė pagrindinį vaidmenį. „Kino pavasaris“ rodys du trumpametražius filmus, kuriuose vaidina S .Janušauskaitė - R. Marcinkaus „Ekspermeną“ ir Ž. Povilaičio „Kablelį“.

„Linkiu aktorėms sutikti savo Jeaną Lucą Godard'ą, savo Federico Fellinį ir visus Lietuvos režisierius,“ - sakė S. Janušauskaitė.

Geriausios lietuvių kino aktorės rinkimai yra vieninteliai, kuriuose lemiamą balsą turi patys kino žiūrovai. Kiekvieną dieną balsuojantys galės laimėti įvairių festivalio „Kino pavasaris“ prizų. Taip siekiama, kad kuo daugiau kino gerbėjų turėtų galimybę atiduoti savo balsą už mėgstamą aktorę ir taip pelnyti jai  geriausios metų kino aktorės titulą.

Balsavimas vyks iki kovo 28 dienos, kai per „Kino pavasario“ uždarymo ceremoniją bus iškilmingai paskelbta daugiausiai publikos balsų surinkusi ir geriausia metų kino aktore tapusi vaidmenų kūrėja. Metų geriausiajai tarptautinė kosmetikos kompanija „Bourjois“ įteiks specialų prizą - kelionę į Paryžių.

 Balsuoti už savo favoritę galima  interneto svetainėse www.kinopavasaris.lt ir www.moteris.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.