Studentės plakatas ragins pamilti trankią būgnų muziką

Gegužės mėnesį Vilniuje perkusininko Sauliaus Auglio rengiamas tarptautinis būgnų ir perkusijos festivalis turės originalų plakatą. Tai paaiškėjo trečiadienį pasibaigus plakato konkursui, kuriame dalyvavo šešiolika Vilniaus dailės akademijos (VDA) grafinio dizaino studentų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-06 20:43, atnaujinta 2018-03-10 11:34

Vertinimo komisija su VDA rektoriumi, Grafinio dizaino katedros profesoriumiu Audriumi Klimu ir S. Augliu priešakyje pirmenybę ir 1000 litų premiją atidavė originaliam Agnės Žvirblytės darbui, kuriame pavaizduota širdis.

„Džiugu, kad Vilniaus dailės akademija vis dažniau bendrauja su pasauliu už savo sienų ir pamato, kad ten taip pat yra daugybė įdomių dalykų - verslas, kultūra, verda socialinis gyvenimas.

Būgnų ir perkusijos festivalis - vienas renginių, kuris iš mažesnio Ukmergės miesto persikelia į Vilnių kaip subrendusi rimtosios muzikos šventė.  Malonu, kad festivalio rengėjai įžvelgė VDA studentų kūrybinį potencialą, pasitikėjo gebėjimais sukurti reprezentacinį plakatą tarptautiniam festivaliui.

Dėkoju studentams - jų konkurse dalyvavo šešiolika, o kai kurie, kaip Pijus Kibildis, sukūrė net du plakatus, neišsigando darbo. Tris kartus susitikome su festivalio rengėjais ir buvo sunku apsispręsti - beveik kiekvienas plakatas galėjo pretenduoti į prizą“, - kalbėjo VDU rektorius A. Klimas.

S.  Auglys taip pat dėkojo visiems konkurso dalyviams, įteikė jiems po perkusinės muzikos kompaktinę plokštelę ir džiaugėsi, kad studentai jį papenėjo įvairiomis mintimis, kurios pravers rengiant kitus koncertus, festivalius.

„Šis plakatas asocijuojasi su meile. Iš pradžių širdis plaka būgno ritmu, paskui pradeda įsimylėti tą muziką. Plakatas komunikuoja ne spalva, ne forma, ne instrumentu, o emocija ir prasme“, - aiškino A .Klimas ir S. Auglys, kodėl pasirinko būtent šį kūrinį.

Pati A. Žvirblytė sakė mėgstanti būgnų ir perkusijos muziką, o o plakato idėja jai kilusi netikėtai.

„Jau buvau vieną sukūrusi, bet jis manęs netenkino. Galvojau, kad reikia ko nors kito, bet jokia mintis nešovė į galvą. Buvo tylu ir tarsi išgirdau savo širdies plakimą. „O kodėl šito neišbandyti?“ - pamaniau. Ir štai - lydėjo sėkmė,“ - džiaugėsi A. Žvirblytė.

Visus konkursui sukurtus plakatus bus galima pamatyti festivalio dienomis sostinės prekybos centre „Gedimino 9“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.