Operoje „Faustas“ dainuos tik vyrai

Teatro arenoje Vilniuje nepriklausoma kūrybinė organizacija Baltijos kamerinis operos teatras kovo 20-ąją pristatys antrąją šio sezono premjerą - prancūzų kompozitoriaus Charles'io Gounod operos „Faustas“ kamerinę versiją. Šis operos pastatymas bus išskirtinis tuo, kad pirmą kartą šį kūrinį atliks vien vyrai.

Baltijos kamerinio operos teatro trupė.<br>Teatro archyvas
Baltijos kamerinio operos teatro trupė.<br>Teatro archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-07 16:24, atnaujinta 2018-03-10 10:03

 „Kūrybinę komandą inicijuoti vyrišką pastatymą paskatino Viktoro Gerasimovo (sopraninas) ir Algirdo Bagdonavičiaus (kontratenoras) balsai - reto grožio ir puikių galimybių, leidžiantys pasiduoti sensacingai avantiūrai ir abi Ch. Gounod operoje „Faustas“ moterų balsams parašytas partijas atiduoti šiems operos solistams“, – teigė Baltijos kamerinio operos teatro direktorius Jonas Sakalauskas.

Operos režisierius, vienas aktyviausių jaunosios kartos atstovų Artūras Areima pirmą kartą savo talentą paleidžia į operos žanro platybes. Jis prasitarė, kad seniai norėjo prisiliesti prie Johanno Wolfgango Goethe's „Fausto“ ir šio kūrinio muzikinės versijos.

„Mūsų pasirinkta didžioji prancūzų opera statoma be choro, baleto, didelio orkestro ir visos kitos pompastikos. Vieni gal pasipiktins dėl kūrinio išdarkymo, kiti klaus, o kam viso to reikia. Mes siekiame priartinti operą prie dramos teatrui būdingos išraiškos, norime sustiprinti dramaturginę liniją, naujai pažvelgti į operos žanrą ir nebijome rizikingų interpretacijų“, – kalbėjo A.  Areima.  

Režisierius užsiminė, kad operoje bus kalbama apie skilusią sielą, apie tai, kas ir šiandien yra svarbu bei aktualu: dvilypumas, susidvejinimas, susiskaldžiusios asmenybės problematika ir tragedija. Rūbus spektakliui kuria Diana Kuzmickaitė, scenografiją – Berta Bocullo, vaizdo projekcijų autorius – Rimas Sakalauskas. Muzikos vadovas ir dirigentas Vytautas Lukočius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?