Kauno centrą „okupavo“ ūkininkai bei amatininkai - šurmuliuoja Kazimiero mugė

Penktadienį Kaune prasidėjo tris dienas truksianti tradicinė Kazimiero mugė. Kauniečius ir miesto svečius kviečia prekybininkai, amatininkai, liaudies meistrai bei saviveiklininkai. Mugėje galima įsigyti ne tik maisto produktų, bet ir medžio dirbinių, įvairių suvenyrų, rankų darbo namų apyvokos daiktų.

Šįmet mugėje panoro dalyvauti per tūkstantį prekybininkų, tarp jų ir kaimynai latviai, lenkai, taip pat atvažiuoja svečių iš Vengrijos, Estijos ir net Indijos.<br>N. Povilaitis
Šįmet mugėje panoro dalyvauti per tūkstantį prekybininkų, tarp jų ir kaimynai latviai, lenkai, taip pat atvažiuoja svečių iš Vengrijos, Estijos ir net Indijos.<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Mar 8, 2013, 10:09 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:58 AM

Šventinį savaitgalį Kaune šurmuliuos ne tik Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai skirti renginiai, bet ir Kazimiero mugė.

Į tradicinę, 13-ąjį kartą rengiamą mugė suvažiavo amatininkai bei prekybininkai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių.

Prekybininkų eilės nusidriekė visu Kauno centru – nuo Laisvės alėjos pradžioje esančios Įgulos bažnyčios iki senamiesčio širdimi vadinamos rotušės aikštės.

Šįmet mugėje panoro dalyvauti per tūkstantį prekybininkų, tarp jų ir kaimynai latviai, lenkai, taip pat atvažiuoja svečių iš Vengrijos, Estijos ir net Indijos. Ūkininkai, amatininkams, tautinio paveldo puoselėtojams Kaune skirtos atskiros erdvės.

Kauno savivaldybė informuoja, jog vykstant Kazimiero mugei, kovo 8, 9, 10 dienomis bus ribojamas eismas Maironio, S. Daukanto ir A. Mickevičiaus gatvių atkarpose nuo Kęstučio iki K. Donelaičio gatvės. Eismas taip pat bus ribojamas Vasario 16-osios g. (paliekant galimybę pravažiuoti gyventojams ir įmonių ar įstaigų aptarnaujančiam personalui).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?