Pasaką ir dainą apie gaidelius menininkai kurs su vaikais

Aktoriai, vaidindami spektaklius vaikams, vis dažniau surengia jiems ir kūrybos pamokėles ar kūrybinius žaidimus. Šeštadienį, kovo 9 d., 12 val. "Menų spaustuvėje" jaunas aktorius Šarūnas Datenis ir jaunas dailininkas Antanas Dubra ne tik suvaidins  spektaklį „Gaidelis pinigautojas“, bet ir pasiliks su žiūrovais toliau kurti, žaisti, fantazuoti su ta aparatūra, kuri padėjo rastis jų spektakliui.

Daugiau nuotraukų (1)

Justina Jurgaitytė

Mar 8, 2013, 7:45 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:58 AM

„Gaidelis pinigautojas“ – neįprastas spektaklis. "Menų spaustuvės" Kišeninėje salėje Š. Datenis prisistato ir padalija žiūrovams „Gaidelio pinigautojo“ vaidmenis. A. Dubra įsitaiso prie aparatūros, per kurią transliuos į ekraną čia pat piešiamus „Gaidelio pinigautojo“ vaizdus. Taip ir kuriamas spektaklis – drauge su visais žiūrinčiais, bendraujančiais, drįstančiais eiti į sceną savo balsu įrašyti „Gaideliui...“ reikalingų garsų.

Jauno artisto, muzikanto, debiutuojančio režisieriaus Š. Datenio vaizduotė seną pasaką paverčia šiuolaikiniu interaktyviu vaidinimu. Nei Gaidelio, nei kitų personažų nevaidina persirengę aktoriai ar lėlės. Spektaklio turinys perduodamas dailininko piešiniais ekrane ir artisto balsu, pastiprintu mikrofono. Vadinasi, žiūrovų vaizduotė čia irgi ne paskutinis reikalas. Sukuriama ne tik bendraautorystės, bet ir buvimo kartu atmosfera.

Kodėl menininkai nutarė, kad verta po spektaklio pasilikti su vaikais ir tęsti žaidimo?

„Per spektaklį gyvai kuriame muzikos garsus, o personažai atgyja projekcijoje. Vaikams visa tai nauja ir nepažįstama, - sakė Š. Datenis. - Dėl to suteikiame galimybę kūrybinėse dirbtuvėse patiems išbandyti tai, kas buvo matoma scenoje. Esame kūrybines dirbtuves išbandę per festivalį „Kitoks teatras vaikams“  ir matėme, kad vaikai dar ilgai po spektaklio nenorėjo skirstytis.Visi puola piešti personažų, varžosi, kuriam bus leista pirmam įrašyti dainos žodžius.”

Šeštadienį po spektaklio “Gaidelis pinigautojas”, kuris trunka pusvalandį, Š. Datenis ir A. Dubra su vaikais kurs muzikinę pasaką-dainelę „Du gaideliai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.